Egjipti dënon tetë për vdekje për sulmin ndaj trupave ushtarake

Publikuar në Nën. 12, 2018, 2:41 a.m.

Gjykata në Ismailia vendosi ​​dënime me burgim të përjetshëm për 32 të pandehur dhe dënoi dy deri në 15 vjet burg për akuzat për terrorizëm

Prokurorët ushtarakë i kishin akuzuar të pandehurit se i përkisnin grupit Daesh

Një gjykatë ushtarake egjiptiane ka dënuar tetë vetë me vdekje në mungesë për përfshirjen e tyre të dyshuar në sulmet militante vdekjeprurëse mbi trupat ushtarake.

Gjykata në Ismailia vendosi të mërkurën dënime të përjetshme për 32 të pandehur dhe dënoi edhe dy deri në 15 vjet burg për akuzat lidhur me vrasjen e së paku 14 ushtarëve.

Gjykata liroi dy të pandehur të tjerë.

Prokurorët ushtarakë i kishin akuzuar të pandehurit se i përkisnin grupit Daesh dhe komplotonin sulme kundër forcave të sigurisë.

Aktgjykimi mund të apelohet. Sipas ligjit egjiptian, çdo person i dënuar në mungesë i jepet një rigjykim i kapur një herë.

Egjipti po lufton militantët e Daeshit  në gadishullin e Sinait  që nga viti 2014.   Grupi ekstremist ka kryer sulme në të gjithë vendin, kryesisht duke synuar forcat e sigurisë dhe minoritetet.Burimi : AP