Vendoset dënimi për sheik Ali Salman

Publikuar në Nën. 6, 2018, 1:51 a.m.

Gjykata e Apelit Al-Khalif e ka dënuar me burgim të përjetshëm Sekretarin e Përgjithshëm të Partisë Kombëtare Islamike të Bahrejnit, Vifak.

Gjykata e Apelit e Regjimit të Bahrejnit e ka dënuar me burgim të përjetshëm sheik Ali Salmanin me akuzën për spiunim në Katar për dy udhëheqësit e tjerë të opozitës së Bahrejnit, sheik Hasan Sultan dhe Ali al Esved.

Gjykata ka anuluar vendimin për lirimin e sheik Salmanit dhe dy të bashkëpandehurve të tij.

Gjykata e Bahrejnit i kishte akuzuar këta tre udhëheqës se kanë spiunuar në Doha për të arritur një zgjidhje politike në Katar, pas  pjesëmarrjes në negociatat për të kontribuar në përfundimin e krizës në fillim të vitit 2011.Burimi : Rast Haber