Kryetari brazilian do ta zhvendos ambasadën e Brazilit nga Tel Avivi në Jerusalem

Publikuar në Nën. 4, 2018, 11:57 a.m.

Kryetari i sapozgjedhur i Brazilit, Jairit Bolsonaro ka premtuar të zhvendos ambasadën e vendit të tij në Izrael nga Tel Avivi në Jerusalemin pushtuar.

Duke folur për Hayom të Izraelit, Bolsonaro deklaron mbështetjen e tij për Izraelin dhe se  premtimi i tij për ambasadën në Jeruzalem  nuk ishte vetëm një mashtrim zgjedhor, duke premtuar vota më shumë mbështetëse nga Brazili në forumet ndërkombëtare, mbi çështjet që përfshijnë Izraelin.

"Izraeli është një shtet sovran. Nëse vendosni për kryeqytetin tuaj, ne do të veprojmë në përputhje".

Kur unë jam pyetur gjatë fushatës në qoftë se unë do të bëjë atë [zhvendosjen e ambasadës] kur të bëhem president, dhe thashë po.

"Sa për ambasadën palestineze, ajo u ndërtua shumë afër pallatit presidencial. ... Ambasada nuk  mund të jetë aq afër pallatit presidencial, kështu që ne synojmë për të lëvizur atë.

Nuk ka asnjë mënyrë tjetër, sipas mendimit tim. Për më tepër, Palestina së pari duhet të jetë një shtet që të ketë të drejtën për një ambasadë ".

Të dielën e kaluar, kandidati presidencial i ekstremit të djathtë Jair Bolsonaro u shpall fitues i zgjedhjeve presidenciale të Brazilit.Burimi : The Palestinian Information Center