Kina: Marrëveshja me Iranin duhet të mbahet

Publikuar në Tet. 3, 2018, 5:20 a.m.

Marrëveshja Bërthamore e Iranit është një marrëveshje e rëndësishme ndërkombëtare dhe duhet të mbahet, tha zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme kineze të enjten.

"Mbrojtja e një akordi që konsiderohet si një dokument ndërkombëtar është në të vërtetë duke mbrojtur ligjet dhe ligjet ndërkombëtare", tha Geng Shuang në përgjigje të një takimi të Këshillit të Sigurimit të OKB-së për mospërhapjen e armëve të shkatërrimit në masë.

Ai tha se marrëveshja e Iranit, e njohur zyrtarisht si Plani i Përbashkët i Veprimit (JCPOA), është një arritje ndërkombëtare dhe ka luajtur një rol të madh në paqen dhe stabilitetin në botë.

Në të njëjtën kohë, Wang Yi, ministri i jashtëm kinez mbështeti marrëveshjen dhe tregtinë me Iranin në mbledhjen e OKB-së .

Ai tha se marrëveshja ishte fryt i përpjekjeve nga vendet e mëdha dhe ndihmoi në ruajtjen e paqes.

Wang Yi shtoi se problemet e botëve nuk mund të zgjidhen me standarde të zgjedhura dhe të dyfishta dhe Këshilli i Sigurimit të OKB-së duhet të jetë referimi më i madh për ruajtjen e paqes në botë.Burimi : IRNA