Kryetari i ri i Kolumbisë: Njohja e Palestinës 'e pakthyeshme'

Publikuar në Shta. 9, 2018, 3:01 p.m.

Kryetari i ri kolumbian, Ivan Duque ka thënë se vendimi i paraardhësit të tij mbi njohjen e Palestinës si një shtet sovran do të mbetet në fuqi.

Vendimi për njohjen e Palestinës u bë nga Juan Manuel Santos në ditët e fundit të presidencës së tij dhe u lirua më 8 gusht.

Ministri i ri i Jashtëm, Carlos Holmes Trujillo premtoi se do të shqyrtohet me kujdes.

"Ky vendim është i pakthyeshëm," i tha Duque stacionit të hënën radios Caracol.

Ambasada e Izraelite në Bogota ka përshkruar vendimin e administratës së mëparshme të Kolumbisë për të njohur sovranitetin palestinez si një shuplakë në fytyrë dhe i ka kërkuar autoriteteve të reja kolumbiane që ta ndryshojnë atë.

Palestina është e njohur si shtet sovran nga pothuajse 140 shtete. Manuel Santos ishte kryetar midis viteve 2010 dhe 2018. Ai u pasua nga Ivan Duque më 7 gusht 2018.Burimi : Sputnik News