Aktivistët mblidhen përpara ambasadës së Bahrejnit në Washington, në solidaritet me Hassan Mushaima

Publikuar në Gus. 20, 2018, 3:08 p.m.

Amerikanët me bazë në Uashington për Demokraci dhe të Drejta të Njeriut në Bahrejn (ADHRB) organizuan një protestë jashtë Ambasadës së Bahrejnit në kryeqytetin e SHBA, në Washington, në një shfaqje solidariteti me Hassan Mushaima.

Veprimtarët e mbledhur jashtë ambasadës në Washington mbajnë postera të të burgosurve politikë të Bahrejnit  ku shkruan ‘‘Shëndet Për të Gjithë’.

Hassan Mushaima, i cili po vuan një dënim të përjetshëm për rolin e tij në kryengritjen popullore të Bahrejnit në vitin 2011, thuhet se i është mohuar qasja në kujdesin mjekësor të kërkuar nga autoritetet e burgjeve.

70-vjeçari është një i mbijetuar i kancerit dhe vuan nga sëmundje të shumta shëndetësore duke përfshirë diabetin.Burimi : Lualua TV