Media kineze: Udhëheqësi i Iranit kundërshton bisedimet me SHBA

  • Ajetullah  Sejjid Ali Khamenei
Publikuar në Gus. 15, 2018, 1:01 p.m.

Media kineze 'Xinhua' i referohet fjalimit të së hënës të bërë nga Udhëheqësi Suprem i Iranit, Ajetullah  Sejjid Ali Khamenei, duke thënë se Irani nuk do të hyjë në negociata me SHBA.

Negociatat me Shtetet e Bashkuara me siguri do të jenë në disavantazh të Iranit dhe janë të ndaluara, citon Xinhua Ajetullah Hamenei të thoshte.

Më tej, ai iu referua fjalimit të Udhëheqësit, ku ai kishte thënë:

"Ekspertët ekonomikë dhe shumë zyrtarë besojnë se shkaku i çështjes nuk është i huaj, por i brendshëm. Jo se sanksionet nuk kanë ndikim, por ndikimi kryesor lidhet me performancat '.

Duke komentuar më herët mbi ofertën e negociatave të Presidentit të SHBA, Ajetullah Hamenei theksoi:

"Nuk do të ketë luftë dhe ne nuk do të negociojmë".

Ata nuk flasin për luftë në mënyrë eksplicite, por ata po përpiqen të krijojnë dhe të ekzagjerojnë fantazmën e luftës për të trembur popullin iranian, tha udhëheqësi.

Ai vazhdoi duke thënë se Irani nuk do të jetë nismëtar i asnjë lufte, si gjithmonë, dhe as  amerikanët nuk do ta fillojnë atë, pasi ata janë të vetëdijshëm se do të dëmtojnë veten e tyre.

"Republika Islamike e Iranit dhe populli i saj kanë provuar se si i janë përgjigjur çdo agresori me një goditje të madhe," përsëriti  Ajetullah  Hamenei.Burimi : IRNA