808 ton drogë u zbulua në Iran brenda një viti

Publikuar në Qershor 30, 2018, 6:26 a.m.

808 ton drogë u zbulua në Iran vitin e kaluar (duke filluar më 21 mars 2017) dhe tregtarët përkatës u njoftuan nga autoritetet gjyqësore, tha të martën komandanti i policisë iraniane kundër drogës.

'Zbulimet u rritën 14% në krahasim me vitin e kaluar', tha gjeneral-brigade, Muhammed-Masoud Zahedian.

Muhammed-Masoud Zahedian tha, "75% e shumës së përmendur u zbulua në kufijtë lindorë të Iranit".

Ai tha se Arroganca Botërore përpiqet të zgjerojë kultivimin e narkotikëve për të forcuar terroristët dhe pasigurinë.

Ai gjithashtu tha se në luftën kundër trafikantëve të drogës, 106 tregtarë u arrestuan, 16 forca ushtarake dhe të sigurisë u vranë dhe 48 vetë u plagosën.Burimi : IRNA