Franca dënon me burgim dhe para personat që haptas shprehin mendimin e tyre cytës e urrejtës

Publikuar në Mars 29, 2018, 2:17 a.m.

Poussier është një qytetarë Francezë i arrestohet ngase haptas paraqet urrejtjen dhe kënaqësin e tij prë vdekjen e oficerit të policisë Franceze.  Policët e arrestuan me një ligj që ndalonte thirrjet për terrorizëm, i cili thotë se të folurit në favor apo miratimin e një akti terrorist është një krim. Vepra dënohet me gjobë prej më shumë se 120,000 USD dhe shtatë vjet burg. Siç raportoi “The Two Way”, 44-vjeçari Beltrame ishte një nga oficerët e parë në vendngjarje të premten, pasi një person i armatosur mori pengje në një dyqan ushqimor në Trèbes në jug të Francës. Sulmuesi, i cili pretendoi se po vepronte për ISIS-in, vrau Beltrame dhe tre të tjerë, para se të vritejnga policia. Disa të tjerë u plagosën, por arritën të iknin.

Një ditë pasi një oficer i policisë franceze u vra nga një person i armatosur në një këmbim pengjesh, një burr u arrestua pasi shprehu hapur lumturin e tij për vdekjen e kolonel Arnaud Beltrame në Twitter dhe Facebook. “Çdo herë që një oficer policie vritet dhe nuk është çdo ditë, mendoj për mikun tim Rémi Fraisse,” tegojnë mediat franceze për Stéphane Poussier, një kandidat i dikurshëm në zgjedhjet legjislative në Francën veriperëndimore. “Këtë herë ishte kolonel – sa e madhe!” “Mbrëmë kam ëndërruar për Remi Fraisse … Ai tha se ishte i lumtur të priste një kolonel nga xhandarmëria!” Poussier tha në një postim në Facebook të shtunën. Poussier gjithashtu shkruante se vdekja e Beltrame kishte për qëllim një votues më pak për presidentin francez Emmanuel Macron.