Në xhamitë pakistaneze do të vendoset energjia diellore

Publikuar në Jan. 6, 2018, 10:28 p.m.

Kryeministri i provincës Khyber Pakhtunkhwa, Pervez Khattak, në Pakistan, ka drejtuar dhënien e hershme të kontratave për vendosjen e xhamive në mbarë krahinën me energji  diellore.

Kryeministri lëshoj ​direktivat gjatë kryesimit të një takimi mbi projektin e xhamive me energji diellore në Sekretariatin e Kryeministrit, sipas një deklarate të lëshuar të martën.

Sekretari i energjisë Engr Mohammad Naim e informoi kryeministrin për procesin e vënies së xhamive në energjinë diellore. Ai u informua se procesi i dhënies së kontratës do të përfundojë deri në fund të janarit dhe projekti do të përfundojë deri në fund të majit.

Z. Pervez Khattak i drejtoi zyrtarët përkatës për të ndarë afatet kohore me kreun e Njësisë për Mbështetje Strategjike, Sahibzada Said dhe sekretarit të tij kryesor. Ai gjithashtu urdhëroi monitorim të rreptë të zbatimit të projektit, në mënyrë që xhamitë të kishin një marrëveshje alternative për energjinë elektrike, nëse vazhdimi i ngarkesës do të vazhdonte në sezonin e ardhshëm të verës.Burimi : The Dawn