Shqiptarët paraqesin model të kultivimit dhe harmonisë ndërfetare

Publikuar në Dhj. 30, 2017, 8:29 p.m.

Kryetarit të Bashkësisë Fetare Islame të Maqedonisë (BFI), Sulejman Rexhepi në praninë e zyrtarëve të lartë të shteti, diplomatëve si dhe personaliteteve të larta të jetës fetare të vendit dhe rajonit, i është ndarë çmimi presidencial “për arritje jetësore”, nga presidenti i Shteteve të bashkuara të Amerikës, Donald Trump.

Ky çmim i është ndarë Rexhepit për shërbimin e bërë që ka bërë si kryetar i Bashkësisë Fetare Islame, ndaj shoqërisë gjatë 16 viteve sa është në këtë pozitë.

Rexhepi tha se jetën e tij ia ka kushtuar ruajtjes së islamit tradicional shqiptar, i cili shpesh është kanosur nga grupe të ndryshme fetare.

Otto Von Feigenblatt, profesor i Marrëdhënieve Ndërkombëtare Universitetin Global të Floridës, pas ndarjes së çmimit, tha se shqiptarët paraqesin model të kultivimit dhe harmonisë ndërfetare. Ai tha se Rexhepi duhet të jetë inspirim për gjeneratat më të reja.

Ndërkaq, kryetar i Bashkësisë Fetare Islame të Maqedonisë, Sulejman Rexhepi pasi mori çmimin në fjalë, tha se populli shqiptar në Maqedoni dhe jo vetëm këtu, por në tërë rajonin, ka dëshmuar për promovimin e frymës së tolerancës, paqes dhe respektit të ndërsjellë.