Sirianët mbajnë demonstrata pro-Asaddit në Tunizi

  • None
Publikuar në Prill 12, 2014, mesnatë

Emigrantët sirianë në Tunizi kanë organizuar një demonstratë për të shprehur mbështetjen e tyre për qeverinë e Kryetarit Bashar al-Assad.


     Sipas agjencisë IRIB, emigrantët sirianë në Tunizi dolën në rrugë pranë Ministrisë së Jashtme të Tunizisë në kryeqytet, në Tunis, të shtunën, për të treguar solidaritetin e tyre me qeverinë në Damask dhe për të shprehur shpresën e tyre se do të kthehen në atdheun e tyre.


    Një nga pjesëmarrësit në përkrahje të tubimit për Press TV tha Unë jam i bindur se ne do të kthehemi në shtëpi shumë shpejt në sajë të përpjekjeve të bëra nga ushtria siriane arabe dhe popullit të madh të Sirisë.


    Politikanët në Tunizi kanë shprehur shqetësim rreth kthimit të  shtetaslve tunizian që luftojnë kundër qeverisë siriane së bashku me militantët tekfiristë që përkrahen nga të huajt.  


     Sipas ekstrakteve nga Këshilli i Mbrojtjes Britanike IHS  Jane ka publikuar në Daily Telegraph,  se që nga shtatori i kaluar, rreth  100.000 militantë janë duke operuar në Siri.