Sot mbahen zgjedhjet lokale në Maqedoni

Publikuar në Tet. 16, 2017, 3:06 a.m.

Maqedonia sot voton. Zgjedhjet e gjashta lokale mbahen në këto momente deri ora 19:00 kur priten të mbyllen të gjitha vendvotimet në Maqedoni.

Dje kanë votuar personat e palëvizshëm, ata që janë të shtruar në spital dhe të burgosurit.

Të drejtën e votimit mund ta ushtrojnë gjithsej 1.814.644 qytetarë, në 3.480 vendvotime.

Qytetarët kanë mundësi të votojnë për 80 kryetarë komunash dhe për Bashkinë e Shkupit.

Gjithësejt 260 kandidatë janë në garë për t’u ulur në karrigen e kryetarit të komunës, kurse 6.627 kandidatë janë duke garuar për këshillat komunale.

Zgjedhjet i ndjekin 5011 vëzhgues lokal dhe 373 nga institucionet e jashtme.

Komisioni Shtetëror Zgjedhor do të pres raporte të detajuara nga Këshillet Komunale të Zgjedhjeve për të nisur informacione rreth mbarëvajtjes së zgjedhjeve.