Qyteti i Cape Town: Organizon ekspozitën ndërkombëtare të prodhimeve Hallall

Publikuar në Tet. 13, 2017, 1:58 a.m.

Si i pari i këtij lloji në Afrikën e Jugut, Njësia e Tregtisë Ndërkombëtare Wesgro këtë muaj do të mbajë një ekspozitë ndërkombëtare të produkteve hallall në Cape Town.
Ekspozita, e planifikuar të mbahet në Westin Cape Town, më 25-26 tetor 2017, do të paraqesë produktet dhe shërbimet e certifikatave hallall të kompanive lokale.
Si një mundësi e mrekullueshme e rrjetëzimit për kompanitë  lokale  hallall , ngjarja premton të tërheqë blerës nga e gjithë bota në Mother City, në kërkim të produkteve dhe shërbimeve të reja.  

Duke folur për VOC, Menaxheri i Tregtisë Ndërkombëtare Wesgro për Azinë, Ché Smith shpjegon se ngjarja ka për qëllim nxitjen e produkteve të certifikuara hallall, të cilat nuk janë të izoluara për produktet ushqimore në sektorin e agro-përpunimit, por shtrihet në turizmin hallall dhe madje edhe në shërbimet financiare.
Përveç kësaj, ekspozita do të tregojë faktin se Afrika e Jugut është një destinacion për produktet hallall dhe shërbimet. 

"Në kundërshtim me besimin popullor, njerëzit nuk mendojnë se Afrika e Jugut dhe Kepi Perëndimor kanë shoqëri muslimane.
"Pra, qëllimi kryesor që duam është të tregojmë se ne kemi shërbime standarde të klasit botëror këtu në industrinë hallall", thotë Smith.
Smith thotë gjithashtu se ka pasur rritje pozitive në treg, veçanërisht në rajonet e Azisë dhe Lindjes së Mesme.
"Gjëja e dytë është të ofrojmë kompanitë e Kepit Perëndimor për të parë se ka shumë avantazhe për të hyrë në industrinë hallall, sidomos në tregun e eksportit".
"Rreth një muaj më parë kemi pasur një mision vajtjeje të jashtme në Senegal dhe ne kemi nënshkruar mbi një R100 milion për marrëveshjet me vlerë dhe kjo vetëm ju tregon interesimin dhe kërkesat për produktet".
Duke pasur parasysh faktin se kjo është hera e parë që një ngjarje e kësaj natyre do të zhvillohet, ai thotë se ngjarja do të vendosë pretekstin për ngjarjet e ardhshme të kësaj natyre.
"Ne shpresojmë të vazhdojmë këtë edhe në vitin e ardhshëm dhe nëse është e suksesshme ne do të marrim në konsideratë ekspozitën e parë halall  në kontinentin afrikan këtu në Kepin Perëndimor," tha ai.