BE si lë zgjidhje tjetër Serbisë, duhet ti rregullojë mardhëniet me Kosovën

Publikuar në Shk. 24, 2017, 2:06 a.m.

Drejtori i Përgjithshëm për Zgjerim i Komisionit Europian, Christian Danielson, ka thënë për gazetën “Politika” në Beograd se nuk ka plan B për Serbinë, duke theksuar se ajo duhet të vazhdojë të përparojë në fushat që mbulojnë të gjithë kapitujt.

“Serbia duhet të arrijë përparim stabil në normalizimin e marrëdhënieve me Kosovën”, ka thënë Danielson.

Ai ka theksuar se e ardhmja e Serbisë në BE vendoset nga përparimi i tyre në fushat e lartcaktuara.

Danielson gjithashtu ka thënë se Serbia duhet t’i kushtojë vëmendje të veçantë reformave për sundimin e ligjit, duke shtuar se ato janë thelbësore ngase Bashkimi Europian pritet të shohë përparim të qëndrueshëm gjatë gjithë kohës.

Sipas tij, Serbia duhet të arrijë përparim edhe në normalizimin e marrëdhënieve me Kosovën.

“Kjo është gjithashtu e rëndësishme, ngjarjet e fundit nuk ishin të favorshme për Serbinë në këtë drejtim”, ka thënë Danielson dhe shtoi se Serbia duhet të punojë në bashkëpunim rajonal, paqe dhe stabilitet.