Universiteti Ndërkombëtar i Rabatit fiton Çmimin "2017 INA Heiskell për Inovacion në Arsimin Ndërkombëtar ”

Publikuar në Shk. 12, 2017, 3:54 p.m.

Çmimi  "2017 INA Heiskell  për Inovacione në Arsimin Ndërkombëtar " i Institutit Amerikan të Edukimit Ndërkombëtar (IIE) iu dha Universitetit  Ndërkombëtar të Rabatit (UIR) dhe partnerit të saj akademik amerikan  'Universitetit Shtetëror Mississippi (MSU).

Universiteti Ndërkombëtar i Rabatit UIR dhe MSU u shpërblyen për zbulimet e tyre në fushën e arsimit të lartë nëpërmjet partneritetit të tyre në  dy fusha, në fushën e inxhinierisë e automobilave, të iniciuar që nga viti 2014, thuhet në një deklaratë nga Universiteti.

I pavarur jo-fitimprues, i themeluar në vitin 1919, Instituti Amerikan i Arsimit Ndërkombëtar është në mesin e institutive të arsimit dhe trajnimit më të mëdha dhe më me përvojë të organizatave ndërkombëtare në botë.

Misioni i INA-së është për të çuar përpara arsimimin ndërkombëtar dhe qasjen  në arsim në të gjithë botën, kryesisht përmes  menaxhimit e arsimimit, trajnimit, shkëmbimit, si dhe programet e lidershipit, dhe kryerjen e hulumtimit dhe lehtësimin e dialogut të politikave në arsimin e lartë global.