Udhëheqësi i lartë musliman sunni në Pakistan: Kritikon Mbretërinë Saudite për thashethemet rreth sulmit në Mekë

  • Pir Ijaz Hashmi, kryetari i Xhamiat  Ulema i Pakistanit (JUP)
Publikuar në Nën. 3, 2016, 9:06 a.m.

Një dijetar i njohur sunni i Pakistanit, Pir Ijaz Hashmi,  dhe kryetari i Xhamiat  Ulema i Pakistanit (JUP), ka shprehur pakënaqësinë e tij lidhur me përhapjen e thashethemeve të pabaza nga Mbretëria Saudite dhe hoxhallarët pro-saudit  në lidhje me sulmin me raketa mbi Mekën e Shenjtë.

Ai tha se asnjë sulm i tillë nuk ka ndodhur dhe nuk ka muslimanët  që mund  të mendojnë se Meka mund të sulmohet nga ndonjë musliman.

"Kur zëdhënësi i Huthëve të Jemenit  e bërë të qartë se Xheddah ishte në objektiv dhe asnjë raketë nuk është gjuajtur në Mekë, pastaj  regjimit saudit, hoxhallarët dhe mbështetësit e tyre i kanë dhënë  ngjyra fetare konfliktit  ushtarak dhe  politik", tha dijetari i lartë musliman sunni, Pir Ijaz Hashmi    duke biseduar me persona të mediave .

Është e rëndësishme, gjithashtu, për të shtuar këtu se myftiu Raghib Naimi, një tjetër studiues Sunni me qendër në Lahore ka kundërshtuar luftën propagandistike të regjimit saudit për çështjen e sulmit me raketa.

Dijetari i lartë musliman sunni, Pir Ijaz Hashmi tha se të gjithë muslimanët sunitë dhe shiitë do të mbrojnë  xhamitë e Shenjta të Islamit në Mekke dhe Medine në qoftë se ata shohin ndonjë rrezik për këto qytete të shenjta. Ai ankohet se jemenasit e pafajshëm janë duke u masakruar edhe nëpër xhenaze gjatë varrimit ata po bombardohen, por askush në gjithë botën nuk e ka dënuar agresionin ushtarak  Saudit kundër Jemenit. 

"Nëse populli i  Jemenit e do qeverinë e tyre që e përfaqëson, është e drejta e tyre e patjetërsueshme për të zgjedhur qeverinë e tyre,  sikur ne që e  gëzojmë këtë të drejtë për të zgjedhur qeverinë tonë në Pakistan dhe askush nuk duhet t’i mohojë jemenasit për të drejtat e tyre, " tha ai duke i bërë thirrje që me një zgjidhje politike të përfundon  menjëherë  `lufta në Jemen. Burimi : Pak Shia News