U gjetën varreza masive në qytetin Zarija - Nigeri

  • None
Publikuar në Shk. 8, 2016, 1 a.m.

Aktivistët nigerian kanë raportuar se është gjetur një varr masiv në Nigeri.  Ky varr masiv ka në madhësi bukur të madhe ku  janë varrosur rreth 1.000 musliman të cilët u vranë nga forcat e sigurisë të Nigerisë në Zari. Muajin e kaluar, forcat nigeriane të sigurisë kanë kryer sulme ndaj myslimanëve shiitë në Nigeri,  ku u vranë më shumë se një mijë qytetar të Zakijas .

Shejhu, dijetari i madh  Zakzaku gjatë disa viteve ka formuar një komunitet të fortë Shitë  i cili bëri fushatë për krijimin e paqes dhe stabilitetit, dhe se numri i i admiruesve të kësaj lëvizje Nigeriane islame nga dita në ditë është në rritje të madhe.

Sa po shihet se autoritetet Nigeriane dhe forcat e armatosura janë shqetësuar nga numri dhe organizimi i shiiave në Nigeri, kështu që vendosën  për masakrën e Shia Islam. Trupat nigeriane vrau qindra myslimanë shiit në vend, njoftuan grupet aktivistëve lokal si dhe aktivistët e instancave më të larta Nigeriane që merren prë të drejtat e njerëzve, ata raportuan këtë masakër të posa gjetur.