Japonezët i bashkohen organizatave terroriste në Irak, Siri

  • None
Publikuar në Tet. 3, 2014, mesnatë

Rrjeti social i medias japoneze raportoi, duke cituar një ish komandant të forcave ajrore, se nëntë  japonezë janë bashkuar me ISIS-in, por asnjë konfirmim nuk është dhënë nga qeveria japoneze për të konfirmuar këtë informacion.

 

Komandanti, Tamo Jami, i cili është përgjegjës për një parti të re politike, raportoi se Nasim Shitrit, Drejtor i Përgjithshëm i Ministrisë së Jashtme Izraelite, e informoi për këtë lajm.

 

Ai shtoi se ai nuk mori asnjë hollësi, gjatë takimit të tij me Shitrit, i cili ishte një ish-ambasador i Izraelit në Tokio, Japoni.

 

Tami Jami tha se takimi u mbajt në Izrael më 12 shtator 2014.   

 

Asnjë përgjigje nuk është dhënë nga autoritetet japoneze dhe izraelite.