SPECIALE: Përgjigje ndaj mendimit disfatist (9): Zbulimi i një problemi retorik disfatist

Publikuar në Qershor 15, 2024, 11:18 a.m.

Një nga truket më budallaqe që përdorin disfatistët për të na bërë të pranojmë "Izraelin" është të bëjnë këtë pyetje të marrë retorike: "Çfarë nuk po njihni ju? Me çfarë tjetër kemi luftuar në dekadat e fundit? Me mullinjtë e erës apo me një qenie të vërtetë? Ju duhet ta pranoni Izraelin si një realitet që duhet ta trajtoni, pozitivisht ose negativisht!"

Një nga truket më budallaqe që përdorin disfatistët për të na bërë të pranojmë "Izraelin" është të bëjnë këtë pyetje të marrë retorike: "Çfarë nuk po njihni ju? Me çfarë tjetër kemi luftuar në dekadat e fundit? Me mullinjtë e erës apo me një qenie të vërtetë? Ju duhet ta pranoni Izraelin si një realitet që duhet ta trajtoni, pozitivisht ose negativisht!"

Sigurisht që “Izraeli” ekziston, edhe ne e dimë këtë gjë! Por ata që vazhdojnë ta thonë këtë gjithmonë përdorin këtë fakt të dukshëm për të lehtësuar njohjen e të DREJTËS së “Izraelit” për të ekzistuar. Këto janë dy gjëra të ndryshme.

Kjo situatë në veçanti u parashtrua për herë të parë në fillim të viteve tetëdhjetë, me deklaratën bombastike të përfaqësuesit tonë të Organizatës për Çlirimin e Plestinës në Francë, Ibrahim As-souss, në lidhje me ekzistencën e "Izraelit"! "Palestinezët nuk po luftonin me mullinjtë e erës!" Më vonë, kur ky realitet u pranua, u kthye në një justifikim për të njohur të DREJTËN e "Izraelit" për të ekzistuar.

Megjithatë, ata që janë të interesuar për çështjen palestineze dhe e dinë se "Izraeli" ekziston vërtet, janë gjithashtu të vetëdijshëm për dhimbjen që krijon. Ata e shqyrtojnë këtë realitet me kujdes, ashtu si luani ekzaminon prenë e tij dhe më pas përgatiten me kujdes për një sulm strategjik. Ata nuk buzëqeshin dhe shtrëngojnë duart me të si një mik apo kushëri që nuk e kanë parë prej kohësh!

Megjithatë, ata që janë të interesuar për çështjen palestineze dhe e dinë se "Izraeli" ekziston vërtet, po ashtu janë të vetëdijshëm edhe për dhimbjen që krijon. Ata e shqyrtojnë këtë realitet me kujdes, ashtu si luani që ekzaminon prenë e tij dhe më pas përgatiten me kujdes për një sulm strategjik. Ata nuk buzëqeshin dhe shtrëngojnë duart me të si një mik apo kushëri që nuk e kanë parë prej kohësh!Burimi : Free Arab Voice