Propagandat e Armikut

Publikuar në Gus. 4, 2023, 10:46 p.m.

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik iranian, Ajetullah Sejid Ali Khamenei, deklaroi se Perëndimi është më i brishtë se kurrë.

Duke thënë se Perëndimi është më i brishtë se kurrë, Udhëheqësi i Revolucionit Islamik iranian, Ajetullah Sejid Ali Khamenei u shpreh: "Njihuni me prapaskenat e propagandës së armikut dhe sulmoni themelet intelektuale të frontit kundërshtar."

Gjatë takimit të tij me një grup studentësh nga fusha e shkencës këtë mëngjes në tyrben e Imam Khomeinit (r.a) në Teheran, Udhëheqësi i Revolucionit Islamik iranian, Ajetullah Sejid Ali Khamenei, deklaroi se transmetimi i fesë dhe qëllimeve fetare është detyra më e rëndësishme e pellgjeve shkencore dhe theksoi domosdoshmërinë e mjeteve efektive dhe moderne të komunikimit dhe u shpreh se: "Brezi i ri, si pronarë dhe themelues të ardhshëm të vendit, duhet të jetë në qendër të komunikimit krijues dhe të mbështetet në metoda dhe mjete të reja."

Në këtë takim të mbajtur në prag të muajit Muharrem, Imam Khamenei deklaroi se vendi ka nevojë për aktivitete mësimore të bazuara në kërkime shumë më tepër se aktivitetet aktuale, duke përmendur disa ajete të Kuranit për dimensionet dhe hollësitë e përcjelljes së mesazhit dhe u shpreh se: "Pa komunikim korrekt, feja e Zotit nuk mund të realizohet në nivelin e masave të popullit."

Duke theksuar rëndësinë e traditës së kahmotshme të komunikatave në fushat e dijes dhe në jetën e dijetarëve të mëdhenj, Imam Khamenei tha: “Pas krijimit të Republikës Islamike të Iranit, përparësia e informimit midis detyrave u dyfishua. Sepse krijimi i një ushtrie politike të bazuar në fe e ka rritur armiqësinë e shtypësve ndaj Islamit."

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik e cilësoi besimin e njerëzve si bazën e stabilitetit të sistemit islam dhe u shpreh se: "Ruajtja e sistemit dhe mbrojtja e besimit të njerëzve është detyra më e rëndësishme, por në epokën tonë komunikimi është zhvilluar shumë me të gjitha llojet e metodave të bazuara në shkencë dhe përhapjen e mjeteve duke përfshirë internetin dhe inteligjencën artificiale. Andaj, informacionin duhet ta shohim si prioritet të parë përballë shpatave gjakderdhëse të propagandës armike."

Imam Khamenei tha se zhvillimi i metodave për ta bërë mesazhin të besueshëm, si dhe përhapja e pajisjeve të mësimdhënies në Perëndim, është ndër realitetet e sotme, duke u shprehur se: "Perëndimorët, duke përdorur shkenca të ndryshme, përfshirë psikologjinë, vendosin mesazhe qind për qind të rreme në mendjet e audiencës sikur të ishin reale.

Nëse tregojmë neglizhencë dhe dobësi përballë zhvillimeve të reja sa i përket çështjes së informacionit, do të pësojmë ndryshime kulturore dhe, si Perëndimi, gradualisht do të biem në një rrymë të pariparueshme ku mëkatet e mëdha nuk konsiderohen mëkate dhe siç ka thënë Imami (r.a.), nëse Islami merr një shuplakë në Iran, efekti i tij mbetet me vite.

Në pjesën e dytë të fjalës së tij, Imam Khamenei preku pikat praktike dhe mjetet e informacionit.

Udhëheqesi i Revolucionit Islamik theksoi se është absolutisht e nevojshme njohja e audiencës së synuar në çdo informacion dhe përmendi se duhet të rritet niveli i ndërgjegjësimit të shoqërisë në përgjithësi, duke përfshirë edhe të rinjtë, dhe tha se: “Informacioni do të jetë joefektiv, nëse nuk merren parasysh niveli intelektual dhe nevojat e adresuesit.'

Imam Khamenei e përshkroi rënien e ndikimit të edukimit të drejtpërdrejtë dhe të tërthortë dhe premtimeve të dhëna nga prindërit për fëmijët e tyre si një fatkeqësi të vërtetë dhe u shpreh se: 'Fatkeqësisht, mediat sociale dhe moria e mediave me shumë zëra të përziera kanë izoluar zërin që përcjell njohuri tradicionale dhe familjare.'

Imam Khamenei deklaroi se kuptimi i gjuhës së njerëzve në Kuran është se duhet të merret parasysh mendja dhe mendimi i adresuesit dhe u shpreh se: "Nëse metodat e përcjelljes së mesazhit nuk janë të përshtatshme për nivelin dhe nevojat e adresuesit, personi që dërgon mesazhin do të dështojë."

Së dyti, Imam Khamenei preku çështjen e shmangies së një pozicioni thjesht mbrojtës dhe sulmit ndaj themeleve intelektuale të frontit kundërshtar.

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik theksoi se për këtë duhet të njihen aktivitetet prapa skenave në mediat sociale dhe në fusha të tjera përveç mediave sociale, si dhe shtoi se: "Është e nevojshme t'i kushtohet vëmendje nëse informacioni, media apo rrjetet sociale veprojnë në mënyrë të pavarur apo nëse ka një prapaskenë."

Imam Khamenei e përshkroi si gënjeshtarë frontin që e quan veten demokratë liberalë dhe kundërshton sistemin islamik, si dhe preku shumë fakte në historinë bashkëkohore, duke shtuar se:"Fronti i hapur kundër kombit iranian është kundër libertarianizmit, mendimit të lirë dhe çdo demokracie që nuk varet nga stabiliteti, dhe qëndrimi dhe lufta e kombit iranian dhe sistemit islam kundër këtij fronti është një luftë e qytetëruar dhe globale."

Udhëheqesi i Revolucionit Islamik e përshkroi situatën e njerëzve të pastrehë dhe të varfër të Ukrainës si provë të vazhdimit të synimeve koloniale dhe grabitqare të Perëndimit dhe tha: "Populli ukrainas duhet të vritet sepse interesat e prodhimit të armëve perëndimore dhe kompanitë e shitjes kërkojnë vazhdimin e luftës në Ukrainë."

Duke thënë se Perëndimi është më i brishtë se kurrë, Udhëheqësi i Revolucionit Islamik iranian, Ajetullah Sejid Ali Khamenei u shpreh: "Amerika, të cilën Imami (r.a) e nderoi me titullin e Djallit të Madh, është një përmbledhje e tipareve dhe të këqijave djallëzore në fusha të ndryshme si 'politike, kombet luftarake, luftimi i vetë kombit amerikan, racizmi, morali seksual, vrasjet dhe mizoria'."

Në përmbledhjen e fjalimeve të tij në këtë pjesë, Udhëheqësi i Revolucionit Islamik theksoi se është e nevojshme dhe e detyrueshme mbrojtja e informacionit dhe tha:"Nuk duhet të qëndrojmë vetëm në rrethin mbrojtës dhe duke i parë drejt realitetet botërore dhe duke i përcjellë ato drejt, qëllim i informaiconit duhet të bëhen themelet e frontit armik."

Duke e përshkruar frymën e xhihadit si kushtin e tretë të komunikimit efektiv, Imam Khamenei tha: "Pa frymën e xhihadit, do të ketë gabime në të kuptuarit e skenës ose aktit të predikimit, por elementi i luftës, së bashku me studimin dhe këndvështrimin shkencor, garanton efektivitetin e informacionit."

Duke theksuar se është absolutisht e nevojshme që dijetarët dhe klerikët të jenë në qendër, Udhëheqësi i Revolucionit Islamik tha: "Dijetarët dhe klerikët islamë shpresëdhënës, aktivë dhe xhihadistë kanë qenë gjithmonë në mes të qendrës."

Imam Khamenei deklaroi se duhet t'i kushtohet vëmendje nevojave intelektuale të të gjitha shtresave, përfshirë pronarët e ideve, shkrimeve, mendimeve dhe arteve, duke u shprehur se: "Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet brezit të ri sepse e ardhmja e vendit i përket këtij brezi dhe e ardhmja e tij duhet të ndërtojë një mendje pa dyshim."

Duke theksuar rëndësinë e angazhimit praktik të të rinjve për adhurim dhe për shmangie të mëkatit, Imam Khamenei tha se roli i xhamive dhe delegacioneve është efektiv në këtë fushë.

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik deklaroi se xhamitë duhet të ringjallen dhe rigjallërohen dhe tha: 'Xhamitë nuk duhet të hapen vetëm gjatë kohës së namazit, ato duhet të jenë vende të përhershme ku njerëzit vijnë dhe shkojnë.'

Duke iu referuar një prej takimeve të tij me kineastët në të kaluarën, Imam Khamenei tha: "Ndonjëherë ne presim shumë nga disa segmente, por ne nuk ishim në gjendje t'u ofrojmë atyre informacionin e nevojshëm dhe kërkesat intelektuale".

Së fundi, në fjalën e tij në këtë takim, Udhëheqësi i Revolucionit Islamik theksoi se duhet të krijohet një organizatë e madhe shkencore e informacionit për të zgjeruar në mënyrë sasiore mësimin fetar dhe për ta promovuar atë në mënyrë cilësore dhe shkencore.

Imam Khamenei ka vendosur tre detyra për këtë qendër: përgatitjen dhe prodhimin e materialeve mësimore të përditësuara dhe inovative, krijimin e metodave të avancuara dhe efektive të mësimdhënies dhe trajnimin efektiv në kuptimin e vërtetë të fjalës.'