Lideri i Lëvizjes së Xhihadit Islamik, Ziyad Nahale: Nuk ka mbështetje për Palestinën përveç Iranit, Hezbollahut dhe Sirisë

Publikuar në Jan. 7, 2023, 2:33 p.m.

Nahale tha se armiku po përpiqet të "mashtrojë" botën duke pretenduar se Irani po përdor palestinezët si "ushtarë të lirë" në luftën e tij kundër Izraelit dhe theksoi se "ky është një tregim i rremë".

Në një intervistë me Al-Mayadeen TV me bazë në Liban të enjten, udhëheqësi i Lëvizjes së Xhihadit Islamik Palestinez, Ziyad en-Nahale, iu referua agresionit të vazhdueshëm të regjimit izraelit në territoret e pushtuara, duke vënë në dukje se " në Bregun Perëndimor është duke u zhvilluar një intifadë e vërtetë e armatosur”.

Udhëheqësi palestinez u shprehse: “Ne jemi në luftë me Shtetet e Bashkuara në Izrael, sepse ajo është mbështetësi kryesor i saj. Meqë ra fjala, ne nuk shohim që askush të mbështesë Palestinën përveç Iranit, Hezbollahut dhe Sirisë.”

Duke u shprehur se "grupi i rezistencës është i gatshëm të marrë mbështetje nga çdo vend tjetër islamik", Nahale i bëri thirrje botës arabe që "të përmbushë detyrat e saj ndaj Palestinës".

Nahale tha se armiku po përpiqet të "mashtrojë" botën duke pretenduar se Irani po përdor palestinezët si "ushtarë të lirë" në luftën e tij kundër Izraelit dhe theksoi se "ky është një tregim i rremë".

Sulmi i mundshëm i regjimit izraelit në Gaza në 2023

Sekretari i Përgjithshëm i Xhihadit Islamik, Nahale deklaroi gjithashtu se ai pret "një agresion të ri izraelit në Rripin e rrethuar të Gazës në vitin 2023". “Gaza nuk është e izoluar nga zhvillimet në Bregun Perëndimor dhe po përgatitet për luftë. Mundësia e përfshirjes së Gazës në fushën e betejës nuk është plotësisht jashtë tavolinës" u shpreh ai.

Nahale deklaroi se "forcat e rezistencës në Gaza do të mbështesin Bregun Perëndimor në kohë të mira dhe të këqija" dhe vuri në dukje se ata janë "të gatshëm të marrin pjesë në çdo luftë nëse situata kërkon ndërhyrje".Burimi : Medya Şafak