Hezbollahu lavdëron martirin Tamimi: Operacionet e fundit Theksojnë se ‘Izraeli’ është “Entitet i Përkohshëm”

Publikuar në Tet. 23, 2022, 10:12 p.m.

Hezbollahu i bëri homazhe dëshmorit palestinez Udai Al-Tamimi, duke lavdëruar heroizmin e tij kundër pushtimit izraelit.

Në një deklaratë të lëshuar të enjten, Zyra për Marrëdhënie me Mediat e Hezbollahut tha se vendosmëria e dëshmorit Tamimi pasqyron qëndrueshmërinë dhe qëndrimin e vendosur të popullit palestinez që ka ofruar sakrifica për të mbrojtur tokën dhe shenjtërinë.

“Hezbollahu lavdëron martirin Udai Al-Tamimi i cili kreu konfrontime cilësore dhe individuale kundër makinës vrasëse dhe terrorit të okupimit sionist”, thuhet në deklaratë.

Hezbollahu lavdëron "heroizmin dhe epërsinë në fushëbetejë të martirit gjatë dhjetë ditëve të gjuetisë së madhe të nisur nga armiku izraelit për të arrestuar një luftëtar".

“Ne besojmë se gjaku i dëshmorit si dhe fjalët e tij do të frymëzojnë gjeneratat e reja dhe muxhahidët guximtarë të popullit tonë në Palestinë”.

“Ne bekojmë martirizimin e heroit Tamimi si dhe operacionet e fundit të cilat theksojnë sërish se pushtimi është kalimtar dhe se ky ent racist dhe famëkeq është i përkohshëm”, thuhet në deklaratë.

Udai Al-Tamimi, 22 vjeç, nga kampi i refugjatëve Shuafat pranë Al-Quds (Jerusalem). Ai kreu një të shtëna vdekjeprurëse pranë kampit më 8 tetor, duke vrarë një ushtar izraelit dhe duke plagosur një tjetër. Ai shmangu heroikisht një gjueti të madhe izraelite që zgjati për dhjetë ditë dhe më në fund kreu një tjetër të shtëna pranë të ashtuquajturit vendbanim izraelit të Ma'ale Adumim të mërkurën (19 tetor). Ai plagosi dhe ushtar izraelit dhe u përball heroikisht me forcat pushtuese para se të martirizohej.

Në testamentin e tij, të shkruar dy ditë pas të shtënave në Shuafat, Tamimi tha se operacioni i tij "ishte vetëm një pikë në oqeanin e luftës", duke u bërë thirrje palestinezëve të vazhdojnë rezistencën kundër pushtimit izraelit.Burimi : Al-Manar