Ajatollah Hamenei lavdëron Xhihadin Islamik Palestinez për 'fërkimin e hundës së armikut në tokë'

Publikuar në Gus. 12, 2022, 1:14 p.m.

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik Ayatollah Sejjid Ali Hamenei ka përshëndetur lëvizjen e Xhihadit Islamik Palestinez për qëndrueshmërinë dhe qëndrueshmërinë e saj të gjallë gjatë sulmit të fundit treditor ushtarak izraelit në Rripin e rrethuar të Gazës, duke deklaruar se grupi dëshmoi se çdo segment i rezistencës front mund të fërkojë hundën e regjimit të Tel Avivit në tokë.

Ajatollah Hamenei, në një letër të enjten drejtuar Sekretarit të Përgjithshëm të lëvizjes Xhihad Islamik me bazë në Gaza, Ziad al-Nakhala, tha se këmbëngulja heroike dhe e guximshme e grupit ngriti statusin e tij midis fraksioneve të tjera të rezistencës palestineze, pengoi komplotet e uzurpuesit të Tel Avivit. regjimit dhe i zuri sionistët një kunj.

Udhëheqësi nënvizoi gjithashtu nevojën për ruajtjen e unitetit midis të gjitha grupeve palestineze.

“Armiku uzurpues po dobësohet, në të njëjtën kohë që fronti i rezistencës palestineze po bëhet më i fortë”, vuri në dukje Ajatollah Hamenei.
Në fillim të kësaj jave, Nakhalah i kishte shkruar Ayatollah Hameneit për praninë e luftëtarëve palestinezë në të gjithë Rripin e Gazës dhe Bregun Perëndimor të pushtuar në një front të bashkuar kundër agresionit izraelit.

Në letrën e tij, shefi i Xhihadit Islamik kishte deklaruar se palestinezët që jetojnë në Rripin e Gazës i rezistuan fuqishëm agresionit të fundit izraelit në enklavën e rrethuar.

"Ne e quajtëm periudhën e fundit të dhunës "Uahda al-Sahat" (Uniteti i Fushave) për të theksuar unitetin e kombit tonë kundër armikut, i cili po përpiqet ta shkatërrojë atë me të gjitha mjetet dhe komplotet në dispozicion," shkroi Nakhalah.

“Kam marrë letrën tuaj solemne dhe të mbarë. Zoti ju dhëntë shpërblim fisnik dhe afroftë fitoren përfundimtare të kombit krenar dhe të shtypur palestinez”, u përgjigj Ajatollah Hamenei.

“Incidenti i fundit dyfishoi nderet e lëvizjes së Xhihadit Islamik Palestinez dhe ngriti pozitën e Xhihadit Islamik në lëvizjen e lavdishme të rezistencës të kombit palestinez.

“Me rezistencën tuaj të guximshme neutralizuat politikën mashtruese të regjimit uzurpues. Ju vërtetuat se çdo pjesë e bllokut të rezistencës e vetme mund të fërkojë hundën e armikut në tokë”, tha Udhëheqësi.

Ajatollah Hamenei vlerësoi gjithashtu Xhihadin Islamik për bashkimin e rezistencës anti-izraelite në Bregun Perëndimor të pushtuar dhe Rripin e rrethuar të Gazës.

“Duke lidhur luftën në Gaza me Bregun Perëndimor dhe forcat e tjera të rezistencës me mbështetjen e tyre për lëvizjen xhihadiste, ju mund të shfaqni integritetin e xhihadit të kombit palestinez kundër armikut të lig dhe mashtrues.

Ajatollah Hamenei tha se të gjitha përpjekjet e grupeve palestineze në të gjithë Palestinën duhet të shkojnë drejt ruajtjes së këtij uniteti.

"Armiku uzurpator po dobësohet dhe rezistenca palestineze po bëhet më e fortë dhe nuk ka fuqi përveç Zotit," tha Udhëheqësi, duke përsëritur se "me vullnetin e Zotit, ne jemi ende me ju" dhe zotimet e Iranit në mbështetje të rezistencës. është e paprekur.Burimi : Press Tv