Vlerësimi ushtarak izraelit informon komandën politike që Hezbollahu mund të godasë të gjitha platformat detare të gazit: Media sioniste

Publikuar në Gus. 3, 2022, 3:26 a.m.

Kabineti izraelit është planifikuar të mbajë një mbledhje për t'u mbledhur të mërkurën për të diskutuar përgjigjen zyrtare libaneze ndaj propozimit sionist për demarkacionin e kufirit detar me Libanin.

Seanca do të mbahet në dritën e një vlerësimi ushtarak, i cili informoi komandën politike sioniste se Hezbollahu mund të godasë të gjitha platformat e gazit detar në rast të ndonjë shkeljeje izraelite të të drejtave libaneze.

Mediat sioniste përmendën se ndërmjetësi amerikan Amos Hochstein do të kthehet së shpejti në Lindjen e Mesme për të vazhduar negociatat indirekte.

Ndërkohë, ekspertët izraelitë i bënë thirrje qeverisë izraelite që të bëjë lëshime për të shmangur çdo përshkallëzim ushtarak me Hezbollahun.

Nga ana e tyre, media izraelite konsideroi se kërcënimet e Sekretarit të Përgjithshëm të Hezbollahut, Sejjid Hasan Nasrallah dhe video e Rezistencës Islamike për koordinatat e platformave detare të gazit sionist kanë ndryshuar rrjedhën e negociatave.

Anëtari i Knesset-it Nir Barakat tregoi se entiteti sionist nuk është gati për luftën e ardhshme, duke shtuar se ‘Izraeli’ do të sulmohet nga disa fronte.

Departamenti i Mediave Ushtarake të Hezbollahut publikoi të dielën video që tregon platformat izraelite që veprojnë në Mesdhe, duke paralajmëruar armikun sionist për përpjekjet e tij për të plaçkitur fushat e gazit dhe naftës në Liban.

Videoja tregon skena vëzhgimi të marra nga toka dhe ajri, njëfarë forme dje, për anijet izraelite në fushën Karish pranë kufijve detarë libanezë.Burimi : Al Manar