Hamasi: Edhe Hezbollahu dhe Garda Revolucionare ishin gjithashtu në dhomën e komandës në Betejën e Saif al-Quds të vitit 2021

Publikuar në Qershor 4, 2022, 1:04 p.m.

Al-Sinwar gjithashtu vuri në dukje se aleatët e tyre të Boshtit të Rezistencës, përkatësisht Hezbollahu dhe IRGC, u dhanë atyre informacione të informacionit mbi objektivat e ndjeshme izraelite. Komandanti ushtarak i Hamasit njoftoi gjithashtu për herë të parë se në fund të operacionit, Rezistenca planifikon të lëshojë 362 raketa në 14 pika, duke përfshirë Haifa, Tel Aviv, Eilat dhe bazën e armëve bërthamore gjysmë sekrete të Izraelit Dimona.

Komandanti i Hamasit Mohammed al-Sinwar zbuloi se ai ishte i pranishëm në dhomën e komandës së përbashkët të Hezbollahut libanez dhe Ushtrisë së Gardës Revolucionare Islamike (IRGC) gjatë përleshjes 11-ditore të Saif al-Quds (Shpata e Jerusalemit) në (maj) 2021.

Al-Sinwar foli në një emision televiziv Al Jazeera më 27 maj, nga arabishtja fjalë për fjalë "ajo që është e fshehtë është më e madhe" ose, që mund të përkthehet më mirë si "maja e ajsbergut".

Nuk është e qartë se ku ndodhet kjo dhomë e përbashkët komanduese dhe nëse përfaqësuesit e Hezbollahut dhe Gardës Revolucionare ishin aty fizikisht apo përmes ndërhyrjes në distancë. Komandanti i njësisë ushtarake të Hamasit njoftoi se Hezbollahu dhe IRGC janë gati për të gjithë luftën 11-ditore.

Al-Sinwar gjithashtu vuri në dukje se aleatët e tyre të Boshtit të Rezistencës, përkatësisht Hezbollahu dhe IRGC, u dhanë atyre informacione të informacionit mbi objektivat e ndjeshme izraelite.

“Duke goditur Tel Avivin, ne u dhamë shuplakën më të madhe në fytyrë dhe thyem madhështinë e qendrës së padrejtësisë”, tha Al-Sinwar.

Komandanti i Hamasit njoftoi gjithashtu për herë të parë se në fund të operacionit, Rezistenca planifikon të lëshojë 362 raketa në 14 pika, duke përfshirë Haifa, Tel Aviv, Eilat dhe bazën e armëve bërthamore gjysmë sekrete të Izraelit, Dimona.

Ky plan nuk u zbatua pasi u shpall armëpushimi.Burimi : Medya Şafak