Presidenti libanez: Hezbollahu e shpëtoi vendin tonë nga okupimi

Publikuar në Mars 24, 2022, 8:30 p.m.

Presidenti libanez Michel Aun mohoi akuzat terroriste, duke theksuar rolin e Hezbollahut në çlirimin e Libanit nga pushtimi i regjimit izraelit të aparteidit.

Presidenti libanez Michel Aun, duke folur për gazetën italiane “La Repubblica”, ka reaguar ndaj akuzave të organizatës terroriste të ngritura kundër Hezbollahut në Perëndim, siç raporton agjencia e lajmeve libaneze en-Neşra.

Presidenti libanez Michel Aun kujtoi se Hezbollahu e shpëtoi Libanin jugor nga pushtimi i regjimit racist izraelit dhe tha: "Hezbollahu është pjesë e popullit libanez dhe ka vuajtur shumë për shkak të okupimit izraelit".

Duke theksuar se rezistenca kundër okupimit nuk është terrorizëm, presidenti Michel Aun tha: “Po, Libani nuk është një shtet në luftë; megjithatë, pjesë të Libanit dhe Sirisë janë ende nën pushtimin izraelit. “Kur të çlirojmë tokat tona nga okupimi, nuk do të ketë problem konflikti ushtarak dhe në këtë rast do të jenë të mundshme negociatat me Izraelin për sovranitetin e Libanit dhe të drejtat e tij mbi tokën dhe ujin”, tha ai.

Sheikh Naim Qasim, Zëvendës Sekretari i Përgjithshëm i Hezbollahut, gjithashtu tha në një deklaratë se pse Hezbollahu ishte në shënjestër:

“Arsyeja e sulmeve ndaj Hezbollahut është fitorja e tij ndaj Izraelit në vitin 2000 dhe dështimi i “Projektit të Lindjes së Re të Mesme” dy herë. Hezbollahu fillimisht nisi Projektin për Lindjen e Madhe të Mesme drejtpërdrejt në luftën e vitit 2006 me Izraelin; herën e dytë, indirekt dështoi duke marrë pjesë në mbrojtjen siriane”.

Sheikh Naim Kasim tha gjithashtu se Hezbollahu po lufton kundër Izraelit dhe terrorizmit takfirist në mënyrë të koordinuar me ushtrinë libaneze në kuadrin e parimit "Ushtri-Komb-Rezistencë" dhe se armiqtë po përpiqen të prishin këtë unitet dhe solidaritet.Burimi : Yakın Doğu Haber