The Cradle: Qeveria siriane priti Hamasin në Siri / Mahmud Zahar do të jetë përfaqësues i Damaskut

Publikuar në Nën. 6, 2021, 9:50 p.m.

"Në ditët e fundit të betejës së shpatës së Jeruzalemit, Nakhaleh udhëhoqi një delegacion të fraksioneve palestineze në Damask për t'u takuar me Presidentin Bashar Assad. Nakhaleh dha shenja pozitive për pajtim dhe i përcolli përshëndetjet e Hamasit për Asadin. Assad u përgjigj në të njëjtën mënyrë."

Një analizë e shkruar nga Abdurrahman Nassar më 29 tetor 2021 në faqen The Cradle, e cila është afër burimeve të rezistencës, përfshinte pretendime të rëndësishme për gjendjen e fundit të marrëdhënieve midis qeverisë siriane dhe Hamasit. Në pjesën përkatëse të artikullit thuhet kështu:

“Megjithatë, një takim dyshohet se u zhvillua në mes të tetorit midis udhëheqjes së Hamasit dhe Xhihadit Islamik, ku ata ranë dakord për një 'udhërrëfyes' për fazën tjetër të rezistencës. Asnjëra palë nuk e bëri të ditur vendndodhjen e takimit. Burimet e Hamasit këmbëngulin se incidenti ka ndodhur në Bejrut. Megjithatë, informacionet e marra nga burime në Siri thonë se ky takim është mbajtur në Damask. Nëse po, Siria ka lehtësuar kufizimet e saj ndaj anëtarëve të Hamasit.

The Cradle mësoi gjithashtu se Damasku ka pranuar të presë Mahmoud al-Zahar si përfaqësues të Hamasit në Siri, falë përpjekjeve të Xhihadit Islamik për të përmirësuar marrëdhëniet Siri-Hamas. Sipas burimeve në Gaza, vendimi për të ricaktuar Zaharin në Siri është marrë brenda Hamasit dhe është miratuar nga lideri i tij në Gaza, Yahya Sinwar. Një zyrtar i Hamasit e mohon këtë informacion.

Në ditët e fundit të Betejës së Shpatës së Jeruzalemit, Nakhaleh kryesoi një delegacion të fraksioneve palestineze për t'u takuar me Presidentin Bashar Assad në Damask. Nakhaleh dha shenja pozitive për pajtim dhe i përcolli përshëndetjet e Hamasit Asadit. Assad u përgjigj në të njëjtën mënyrë. Ky incident shkaktoi një reagim të madh në media, veçanërisht në mesin e mbështetësve të Hamasit të 'revolucionit' sirian, dhe më vonë u prit me indinjatë nga sirianët që jetojnë jashtë vendit.”Burimi : The Cradle / Medya Şafak