Shoku i inteligjencës në regjimin racist izraelit

Publikuar në Shta. 28, 2021, 2:30 a.m.

Zbulimi i emrit dhe adresës së kreut të ri të shërbimit të brendshëm të inteligjencës të regjimit racist izraelit nga rezistenca palestineze tronditi regjimin.

Sipas agjencisë palestineze të lajmeve Al'an, një faqe në internet e quajtur "Hodhud" publikoi emrin dhe foton e kreut të ri të shërbimit të brendshëm të inteligjencës të regjimit racist izraelit, transmetuar nga një burim nga rezistenca palestineze.

Raporti thekson se regjimi racist izraelit emëroi kreun e Shin Bet, shërbimi i fshehtë i brendshëm, rreth një muaj më parë; megjithatë, ai raportohet se i është referuar emrit të tij si një "R" për arsye sigurie, duke përdorur vetëm inicialet.

Media palestineze, nga ana tjetër, publikoi një fotografi të kreut të ri të Shin Bet me frazën "Kërkohet", shpalli emrin e tij si "Ronin Berezovsky" dhe lëshoi ​​të dhëna të tjera personale rreth tij.

Burimi i rezistencës palestineze deklaroi se shefi i ri i Shin Bet, Ronin Berezovsky, identiteti i të cilit mbahet sekret nga regjimi racist izraelit, ka lindur më 24 dhjetor 1965 dhe zbuloi adresën e tij të shtëpisë.

Sipas lajmeve, shefi i ri i Shin Bet, emri i të cilit mbahet sekret nga regjimi racist izraelit, jeton në shtëpinë në rrugën 6 Agnun në qytetin e pushtuar të "Hod Hasharon".

Burimi palestinez tha se Ronin Berezovsky, kreu i ri i shërbimit inteligjent të brendshëm të regjimit racist izraelit, është nën mbikëqyrje të rezistencës palestineze.

Mediat izraelite njoftuan se shefi i ri Shin Bet ishte i përfshirë në sulmin terrorist ndaj një drejtuesi të lartë të krahut ushtarak të Hamasit në 2012.Burimi : Yakın Doğu Haber