Një vështrim mbi historikun e errët të terroristëve të MKO

Publikuar në Maj 26, 2021, 6:11 a.m.

Yusef Jalali
Press TV, Teheran

Duke humbur mbi 17,000 njerëz në sulmet terroriste, Irani është një viktimë e madhe e terrorizmit. Press TV ka vizituar një familje iraniane që ishte e ekspozuar ndaj një sulmi terrorist të kryer nga një grup i frikshëm terrorist i mbështetur nga SH.B.A., i njohur si MKO.

Thënia thotë se harresa është një lumturi, por për 29-vjeçarin Mohammad, është e vështirë të harrosh një kujtim të errët që jo vetëm që e la atë me aftësi të kufizuara, por ia hoqi të gjitha ëndrrat e fëmijërisë.

Rreth 22 vjet më parë, Mohammad dhe prindërit e tij ishin me një motor në një lagje plot lëvizje në qytetin Ahwaz të Jugperëndimit të Iranit, kur një predhë e lëshuar nga një grup terrorist u ul pranë tyre, duke dëmtuar të gjithë familjen.

Mohammad, i cili ishte vetëm shtatë vjeç atëherë, humbi këmbën e majtë dhe zhvilloi probleme kardiake. Ai ende jeton me dhimbjen, si fizikisht ashtu edhe mendërisht.

Mohammad është një nga mijëra iranianë që kanë rënë viktima të sulmeve terroriste, kryesisht të kryera nga grupi terrorist MKO.

Organizata terroriste është përgjegjëse për vrasjen e 12,000 iranianëve nga gjithsej 17,000 viktima të sulmeve terroriste në vend.

Që nga Revolucioni Islamik i Iranit në vitin 1979, MKO ka kryer një seri bombash dhe atentatesh kundër Iranit dhe ka luftuar së bashku me forcat Irakiane në luftën tetë-vjeçare Irak-Iran në vitet 1980.

Në vitin 2012, grupi terrorist u zhvendos nga një bazë ushtarake Amerikane në Irak në Shqipëri dhe Francë, pasi SH.B.A. dhe Evropa çregjistruan grupin si një organizatë terroriste.

Dhjetë vjet më parë, Mohammad ngriti një proces gjyqësor kundër grupit terrorist në një gjykatë franceze, por pa rezultat.

Soshtë kaq e dhimbshme të tregosh agonitë e dikujt, veçanërisht kur bëhet fjalë për nënat që shohin fëmijët e tyre të vuajnë; kjo është arsyeja pse unë preferova të mos pyesja mamanë e Muhamedit për koment.

Por ajo thotë se është përpjekur të gjejë një përgjigje për këtë pyetje gjatë gjithë këtyre viteve; asnjë fjalë tjetër përveç "terroristëve" nuk mund të përshkruajë ata që privuan një fëmijë nga fëmijëria e tij.Burimi : Press Tv