Dr. Olsi Jazexhi kandidon për t'u bërë një përfaqësues i besimtarëve myslimanë në Parlamentin Shqiptar.

Publikuar në Mars 29, 2021, 1:02 a.m.

Historiani Dr. Olsi Jazexhi është bashkuar në koalicionin ABEOK për përfaqësimin e muslimanëve shqiptarë në parlamentin shqiptar. Sipas burimeve të lajmeve, Dr. Jazexhi mjaft i njohur si mbrojtës i të drejtave muslimane në Shqipëri. Publiku shqiptar e njeh atë me mendimet e tij se kundër islamofobisë, ksenofobisë dhe terrorizmit.
Si Dr. Jazexhi, Shqipëria duhet të krijojë marrëdhënie të ngushta me Evropën dhe vendet islamike si Turqia, Irani dhe Shtetet e Gjirit.
Dr. Jazexhi mendon se natyra dhe burimet njerëzore të rajonit shqiptar janë të mjaftueshme për të krijuar një komb të fortë shqiptar. Dhe ai sheh që një shtet dhe komb i fortë shqiptar do të jetë një lloj garancie e paqes në rajonin e Ballkanit.Burimi : Media e Lire