Gara e Kuranit të Ramazanit Planifikuar në Uganda

Publikuar në Mars 6, 2021, 1:14 a.m.

Një konkurs Kur'anor është planifikuar të mbahet për studentët e shkollës në Uganda gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit.

Sipas Organizatës Islamike të Kulturës dhe Marrëdhënieve, konkursi do të mbahet nga Bilal Radio i Ugandës në bashkëpunim me Qendrën Kulturore Iraniane në vendin Afrikan.

Në një takim të fundit, Atasheu Kulturor i Iranit Mohammad Reza Qezelsofla dhe drejtori i radiostacionit Muzaffar Mungumia diskutuan për organizimin e ngjarjes Kur'anore.

Ai do të mbahet për nxënës të shkollës fillore dhe udhëzuese të shkollave islamike të Ugandës.

Memorizimi dhe recitimi i Kuranit janë kategoritë e konkursit.

Bilal Radio dhe Qendra Kulturore Iraniane kanë bashkëpunuar në organizimin e shumë programeve të tjera që shfaqin Islamin, unitetin Mysliman, raste fetare, etj.

Uganda është një vend me shumicë të krishterë në Afrikë. Rreth 16 përqind e popullsisë së vendit janë myslimanë.Burimi : IQNA