SH.B.A., Izraeli nuk guxojnë të sulmojnë Hezbollahun: Zyrtar

Publikuar në Mars 6, 2021, 1:11 a.m.

Shefi Naim Qassem i komanduar i dytë i Hezbollahut tha se Shtetet e Bashkuara dhe Izraeli nuk guxojnë të sulmojnë lëvizjen libaneze të rezistencës pasi që ata janë të vetëdijshëm se vendosmëria e vendosur e grupit për t'iu përgjigjur çdo veprimi ndaj agresionit nuk do të ndryshojë kurrë.

Zyrtari i Hezbollahut gjithashtu tha se një nga problemet me të cilat ballafaqohet Libani është presioni i ushtruar nga SH.B.A. mbi vendin e Lindjes së Mesme përmes vendosjes së sanksioneve dhe kushteve të ndryshme.

Nuk ka marrëdhënie midis Hezbollahut dhe Uashingtonit, pa marrë parasysh nëse Donald Trump apo Joe Biden është në pushtet në Shtetet e Bashkuara, shtoi ai.

Hezbollah u krijua pas pushtimit izraelit 1982 dhe okupimit të Libanit Jugor. Që atëherë, lëvizja popullore e rezistencës është rritur në një forcë të fuqishme ushtarake.

Libani luftoi dy luftëra izraelite në 2000 dhe 2006. Në të dy rastet, kontributi i fushës së betejës nga Hezbollah provoi një pasuri të domosdoshme, duke e detyruar ushtrinë izraelite në një tërheqje dhe duke shkatërruar mitin e pathyeshmërisë së entitetit pushtues.

Hezbollah në shumë raste ka shprehur gatishmërinë e tij të plotë për konfrontim në rast se regjimi i Tel Aviv vendos të fillojë një ofensivë kundër Libanit.Burimi : IQNA