Udhëheqësi thekson rëndësinë e ruajtjes së mjedisit

Publikuar në Mars 5, 2021, 9:25 p.m.

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik Ajatollah Seyed Ali Khamenei përshkroi veprimet për të ruajtur mjedisin si veprimtari fetare dhe revolucionare.

Me rastin e Ditës Kombëtare të Mbjelljes së Pemëve dhe Javës së Burimeve Natyrore, Imam Khamenei mbolli dy fidanë këtë të Premte në mëngjes.

Duke përshkruar bimët dhe gjelbërimin si një faktor të rëndësishëm në jetë dhe në ndërtimin e civilizimit njerëzor, Udhëheqësi i Revolucionit Islamik iu referua aspekteve fetare të kujdesit për mjedisin duke thënë: "Mbjellja e pemëve dhe fidanëve është një nga punët e mira që theksohet në ligji fetar islamik.”

Imam Khamenei foli për rëndësinë e mjedisit në Kushtetutë dhe tha: “Veprimet për të ruajtur mjedisin janë veprimtari fetare, revolucionare. Ne nuk duhet t'i shohim aktivitete të tilla si disa aktivitete zyrtare zbukuruese ".

Shkëlqesia e tij deklaroi se larmia në klimë dhe mjedis që ekziston në vend është një mundësi e mirë për njerëzit dhe të rinjtë e vendit që të jenë aktivë në fushën e mjedisit. Duke shprehur keqardhjen e tij për shkatërrimin e pyjeve, burimeve natyrore dhe burimeve të ujërave nëntokësore nga duart e përfituesve, ai tha, "Shkatërrimi i mjedisit është një tragjedi e rëndë që shkatërron të ardhmen e njerëzimit. Prandaj, si zyrtarët ashtu edhe njerëzit duhet të punojnë kundër kësaj.”

Duke iu referuar ngjarjeve të tilla si djegia e pyjeve dhe tharja e liqeneve dhe ligatinave, Imam Khamenei deklaroi, "Këto ngjarje mund të parandalohen. Zyrtarët që nuk kryejnë detyrat e tyre janë fajtorë, ” raportoi Khamenei.ir.

Diku tjetër në deklaratat e tij, Udhëheqësi i Revolucionit Islamik preku çështjen e pandemisë Coronavirus, duke thënë, “Vitin e kaluar, njerëzit vepruan në përputhje me rekomandimet gjatë festave të Vitit të Ri, duke imunizuar kështu vendin ndaj një katastrofe të rëndë. Por këtë vit, rreziku është edhe më serioz dhe më i përhapur. Prandaj, të gjithë duhet të respektojnë rekomandimet edhe këtë vit. ”

Ai vazhdoi të thoshte, "Çfarëdo që njofton Komiteti Kombëtar për Luftimin e Coronavirusit duhet të kryhet. Nëse ata kanë vendosur ndalime për udhëtime, njerëzit nuk duhet të udhëtojnë. Unë vetë nuk do të udhëtoj patjetër këtë vit, ashtu si vitin e kaluar.”

Një çështje tjetër që Imam Khamenei diskutoi ishte problemi në jetesën e njerëzve për shkak të pandemisë, "Nëse Corona vazhdon, do të ketë më shumë probleme në jetesë. Prandaj, të gjithë duhet të bashkëpunojnë për të eleminuar këtë sëmundje sa më shpejt të jetë e mundur.”

Duke shprehur pakënaqësinë e tij në lidhje me çështjen e çmimeve të larta dhe problemet e njerëzve në jetesë, Shkëlqesia e Tij deklaroi, "Kjo situatë afër Vitit të Ri na ka shkaktuar shqetësim të madh. Sigurisht, nuk ka mungesë në mallra të tilla si pemët, por çmimet janë jashtëzakonisht të larta. Dhe nuk janë fermerët punëtorë që po marrin fitimin nga këto çmime të larta. Përkundrazi, janë tregtarët dhe ndërmjetësit fitimprurës që po korrin fitime të mëdha në kurriz të njerëzve. "

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik theksoi se zyrtarët duhet të zgjidhin problemet ekonomike të njerëzve dhe çështjen e çmimeve të larta. Ai gjithashtu shtoi, “Ka zgjidhje për të gjitha këto probleme. Unë i kam diskutuar këto çështje me zyrtarë shumë herë në takime të shumta. Unë u kam komunikuar zyrtarëve zgjidhjet e sugjeruara nga ekspertët. ”Burimi : IQNA