Udhëheqësi: Revolucioni islamik transformoi imazhin e Iranit

Publikuar në Shk. 20, 2021, 5:38 a.m.

Udhëheqësi i Revolucionit Islam Ayatollah Sejjid Ali Khamenei theksoi se si revolucioni islamik i vitit 1979 ndryshoi imazhin e Iranit në botë.

Revolucioni islamik ishte në gjendje të transformonte imazhin e Iranit nga ai i një vendi të prapambetur, të varur - të varur nga fuqitë kryesore - në një nga 10 vendet më të mira në botë në fushat kyçe shkencore - një vend i pavarur, i liruar, i respektuar " Tha në një fjalim të mërkurën gjatë takimit me njerëz nga Provinca Lindore Azerbajxhan nëpërmjet konferencës video.

"Gjatë Luftës së Dytë Botërore, Irani nuk ishte në gjendje të qëndronte deri në disa agjentë britanikë dhe jo britanikë për disa orë. Pas revolucionit islam, SHBA, BRSS, Franca, Mbretërinë e Bashkuar, Gjermania, dhe të tjerët luftuan Iranin për 8 vjet nën emrin e Sadamit, por nuk mund të bënin një gjë të vetme ", shtoi udhëheqësi.

Imam Khamenei gjithashtu deklaroi në këtë takim se Republika Islamike ka dëgjuar shumë fjalë dhe premtime nga ana tjetër në lidhje me JCPOA. Ai theksoi se kjo kohë vetëm veprimet kanë rëndësi, dhe nëse Republika Islame sheh veprime nga Evropa dhe SHBA, do të veprojë gjithashtu.

"Rreth JCPOA, premtimet u bënë nga ana tjetër. Unë jam duke thënë një gjë: kemi dëgjuar shumë premtime që u thyen dhe u kundërshtuan në praktikë. Fjalët e thjeshta nuk ndihmojnë. Këtë herë veprimi! Veprim! Nëse Republika Islame sheh veprime nga ana tjetër, do të veprojë gjithashtu.

"Ne vendosëm gjendjen dhe gjendja nuk do të tërhiqet nga", shtoi udhëheqësi, sipas Khamenei.ir.

"Republika Islamike është përballur me armiqësinë e superfuqive që nga dita e parë. Cila është arsyeja për këtë armiqësi? Është për shkak se sistemi islamik hodhi poshtë normat e rendit dominues - dmth. Mbizotërues dhe duke dhënë në dominim - që sundoi botën dhe ishin jetëgjatësia e rendit dominues.

"Urdhri dominues ka kërkuar gjithmonë justifikime kundër Revolucionit Islamik. Një ditë është e drejta e njeriut, dikur duke e zhvendosur teokracinë, dikur çështjen bërthamore dhe një herë çështjet rajonale. Ata janë të gjitha justifikime. Shqetësimi kryesor është se Irani nuk do të japë në dominimin e tyre ".

Takimi virtual me njerëzit e Provincës Lindore Azerbajxhan erdhi në përvjetorin e kryengritjes popullore të popullit të Tabrizit, i cili u zhvillua më 18 shkurt 1978.
 Burimi : IQNA