Forumi nënvizon rolin e familjes në forcimin e vlerave islamike

Publikuar në Shk. 16, 2021, 6:37 a.m.

orumi dy-ditor, me titull Familja më e fortë përmes dialogut ndërveprues, është organizuar nga Qendra Akademike për Edukim, Kulturë dhe Kërkim (ACECR), dega e Universitetit Al-Zahra, në bashkëpunim me Qendrën Ndërkombëtare për Ekselencën e Dialogut Familjar (ICEFD) )

Studiuesit dhe ekspertët nga Irani, Libani, Afganistani, Siria dhe Iraku diskutojnë promovimin e dialogut në familje gjatë veprimtarisë dy-ditore.

Profesori i universitetit sirian Hala Suleiman Asa’ad ishte midis folësve në ditën e parë të forumit të Dielën.

Ajo tha se arsimi në familje është i një rëndësie të madhe sepse do të siguronte një të ardhme të ndritur për shoqërinë.

Theshtë familja që ushqen atdhedashuri tek fëmijët dhe u mëson atyre se toka amë është aq e rëndësishme saqë duhet të sakrifikojnë edhe jetën e tyre për të nëse është e nevojshme, shtoi ajo.

Asa’ad gjithashtu theksoi rolin e grave në familje dhe zhvillimin dhe rritjen e shoqërive.

Aktivisti social palestinez Salim Deeb në fjalën e saj shtjelloi aktivitetet shoqërore dhe civile në Palestinë që synojnë mbështetjen e institucionit të familjes.

Ajo tha se lidhjet e forta midis anëtarëve të familjes në Palestinë kanë qenë të rëndësishme në forcimin e shoqërisë përballë okupimit.

Ajo gjithashtu theksoi rolin e xhamive për të ndihmuar familjet të rrisin fëmijët e tyre me një përkushtim ndaj vlerave islamike.

Sima Samar nga Afganistani ishte një tjetër folëse e cila foli për përmirësimin e situatës së grave në vend që nga rënia e Talibanëve.

Ajo vuri në dukje se kushtetuta e re e Afganistanit njeh të drejtat e grave dhe i konsideron burrat dhe gratë të jenë të barabartë.Burimi : IQNA