Udhëheqësi nxjerr në pah rënien e fuqisë amerikane

Publikuar në Shk. 10, 2021, 2:24 a.m.

Ngjarjet e fundit skandaloze në SH.B.A. nuk janë ngjarje të vogla por janë një manifestim i rënies së reputacionit, fuqisë dhe sistemit shoqëror të SH.B.A.-së, tha Udhëheqësi i Revolucionit Islamik, Ajetullah Sejid  Ali Khamenei.

Në përvjetorin e premtimit historik të besnikërisë së komandantëve të Forcave Ajrore me Imam Khomeini [i njohur si Aleanca Homafaran] më 8 shkurt 1979, një numër komandantësh dhe stafi të Forcave Ajrore të Ushtrisë së Republikës Islamike të Iranit u takuan me Imam Khamenei te dielen.

Në këtë takim, Imam Khamenei deklaroi se pala me të drejtën për të vendosur kushte për vazhdimin e marrëveshjes së JCPOA është Irani dhe kushti i tij i parevokueshëm është që Shtetet e Bashkuara të heqin të gjitha sanksionet, dhe jo vetëm në letër por në veprim, Khamenei raportoi .ir.

Imam Khamenei deklaroi, "Nëse ata duan që Irani të kthehet në angazhimet e tij të JCPOA, SH.B.A. duhet të heqë të gjitha sanksionet në veprim. Pasi ta kenë bërë këtë, ne do të kontrollojmë nëse sanksionet janë hequr vërtet. Sapo të bëhet kjo, ne do të rifillojmë angazhimet tona të JCPOA. "

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik theksoi, "Për çështjen e sanksioneve, së pari, askush në Republikën Islamike nuk beson se çfarë thonë ata,  nëse ata janë në vendet evropiane apo në SHBA. Së dyti, nëse duam të jemi të arsyeshëm, SH.B.A. dhe tri vendet evropiane nuk kanë të drejtë të vendosin terma dhe kushte sepse ata kanë shkelur të gjitha angazhimet e tyre të JCOPA.

Ata nuk kanë respektuar asnjë nga angazhimet e tyre. ”

Shkëlqesia e tij theksoi se SH.B.A. vazhdon të bëjë llogaritje të gabuara në lidhje me Iranin pasi ata ende nuk kanë një kuptim të saktë të kombit iranian, “Një nga këto llogaritje të gabuara kishte të bënte me kryengritjen që ndodhi në vitin 1388 AH Në atë kohë Presidenti i SH.B.A.-së zyrtarisht mbështeste kryengritjen duke menduar se do t'i jepte fund Republikës Islamike ".

Ai deklaroi se vendosja e sanksioneve të papara me qëllim për të gjunjëzuar Iranin ishte një tjetër llogaritje e gabuar e kryer nga SH.B.A., dhe tha, "Një nga ata" budallenj të shkallës së parë "tha që ata do të festonin Vitin e Ri 2019 në Teheran. Ai person është dërguar në koshin e plehrave të historisë dhe shefi i tij është dëbuar gjithashtu nga Shtëpia e Bardhë me turp, por Republika Islamike është ende në këmbë e fortë, me hirin e Zotit. "

Imam Khamenei ftoi ata që kanë vlerësime joreale të fuqisë amerikane dhe atë të disa vendeve të tjera që të shikojnë ngjarjet e fundit në SH.B.A. Ai shpjegoi, “Ngjarjet skandaloze që kanë ndodhur në SH.B.A. kohët e fundit nuk janë ngjarje të vogla dhe ato nuk duhet të konsiderohen si rënia e thjeshtë e një Presidenti të paaftë. Përkundrazi, ato janë një manifestim i rënies së reputacionit, fuqisë dhe sistemit shoqëror të Sh.B.A. "

Duke iu referuar deklaratave të bëra nga disa personalitete të shquara politike në SH.B.A., Udhëheqësi i Revolucionit Islamik tha, "Ata vetë deklarojnë se sistemi shoqëror i SH.B.A. është përkeqësuar nga brenda, dhe disa madje kanë folur për një epokë pas-SH.B.A."

Eminence i tij shtoi, "Nëse diçka e ngjashme me atë që ndodhi në SHBA do të kishte ndodhur në ndonjë pjesë tjetër të botës - veçanërisht në vendet me të cilat SHBA janë në mosmarrëveshje - ata nuk do të kishin ndaluar së mbuluari atë në lajmet e tyre, por media masive perandoria është në kontrollin e tyre. Kështu që ata përpiqen të tregojnë se konflikti ka mbaruar, por nuk ka mbaruar kurrë ”.

Komandanti i Përgjithshëm i Forcave të Armatosura iraniane deklaroi se arsyeja pse disa regjime që janë të varura nga SH.B.A. - në veçanti, regjimi Sionist - janë të dëshpëruar dhe të shtangur dhe arsyeja e shfrenimit dhe tërbimit të tyre të fundit është frika dhe ankthi në lidhje me realitetin e rënies së SHBA në fushat ndërkombëtare dhe të brendshme.

Duke deklaruar se një nga mënyrat për rritjen e fuqisë së një vendi është forcimi i Forcave të Armatosura në përpjesëtim me ngjarjet rajonale dhe ndërkombëtare, Imam Khamenei vlerësoi manovrat e fundit ushtarake dhe tha, "Kryerja e manovrave kaq të mëdha, mbresëlënëse, megjithë ekzistencën e sanksioneve, jep ne besojmë se siguria kombëtare është siguruar nga bijtë e vendit që janë në Forcat e Armatosura. Kjo është me të vërtetë një burim krenarie ".Burimi : IQNA