Udhëheqësi kritikon pikëpamjen e përbashkët perëndimore për gratë

Publikuar në Shk. 6, 2021, 5:15 a.m.

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik, Ajetullah Sejid  Ali Khamenei kritikoi pikëpamjen e përbashkët perëndimore për gratë.

"Ne jemi krenarë për pikëpamjen islamike, ndërsa ne i kundërvihemi plotësisht pikëpamjes perëndimore ndja grave dhe mënyrës së jetesës", tha Ajetullah Khamenei.

Një grup eulogistësh u takuan me Udhëheqësin e Revolucionit përmes videokonferencës të Mërkurën ndërsa ceremonia vjetore për përvjetorin e lindjes së Hazreti Fatimes  Zehra (a.s.) u mbajt në Xhaminë e Madhe, Mosalla të Teheranit, sipas Khamenei.ir.

Me rastin e përvjetorit të lindjes së Hazret Zehra (a.s.), Imam Khamenei, Udhëheqësi i Revolucionit Islamik, deklaroi,    "Përkundër pikëpamjes perëndimore të grave, e cila i shikon gratë si mallra dhe sende, Islami i konsideron gratë të respektueshme qenie me vlera hyjnore. ”

Në përvjetorin e bekuar të lindjes së Hazret Fatima Zehra (a.s.), Udhëheqësi i Revolucionit Islamik mori pjesë në një konferencë video me një numër eulogistësh të Ehl ul Bejtit (Familja e Profetit të Shenjtë) këtë të Mërkurë në mëngjes. Ai e përshkroi Hazret Seddikah al-Tahirah [një nga epitetet e Hazret Zahras] si mishërim i koncepteve më të larta Islame në lidhje me të qenit grua, nënë dhe grua, “Islami dhe pikëpamja e Republikës Islamike ndaj grave është ajo e lavdërimit dhe respektit, ndërsa individët e perëndimit duar zakonisht i shikojnë ato si mallra dhe objekte ".

Ai theksoi, “Në Islam, nuk ka asnjë ndryshim midis burrave dhe grave për sa i përket vlerave hyjnore, njerëzore. Sigurisht, përveç detyrave të ngjashme, burrat dhe gratë kanë secila detyra të veçanta. Kështu, Zoti i Plotfuqishëm ka krijuar strukturën e tyre fizike në përputhje me këto detyra të veçanta".   Shkëlqesia e tij shtoi, "Ne jemi krenarë për pikëpamjen islamike, ndërsa ne kundërshtojmë plotësisht pikëpamjen perëndimore të grave dhe mënyrës së jetesës."

Duke iu referuar propagandës perëndimore rreth Islamit dhe Hixhabit Islamik që pengon rritjen e grave, Imam Khamenei tha, "Kjo është një gënjeshtër e qartë, dhe arsyeja e qartë për të qenë e gabuar është situata e grave në Republikën Islamike".

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik vazhdoi të deklarojë, "Në asnjë periudhë tjetër historike në Iran nuk kemi pasur një numër kaq të madh të grave të arsimuara aktive në fusha të ndryshme shoqërore, kulturore, artistike, shkencore, politike dhe ekonomike. E gjithë kjo është arritur falë Republikës Islamike. ”

Eminence i tij shtoi, "Sipas këndvështrimit Islam, themeli më i fortë për trajnimin intelektual dhe shpirtëror është bërthama e familjes. Eshtë në këtë bërthamë që sigurohet terreni për rritjen e vërtetë të grave në fusha të ndryshme. ”

Ai gjithashtu theksoi nevojën për të ruajtur sjelljet islame në të folur dhe për të shmangur përdorimin e fjalëve fyese dhe shpifjen e njëri-tjetrit në media dhe hapësirën kibernetike.

Imam Hamenei shprehu urimet e tij për përvjetorin e lindjes së Hazret Zahras  ndërsa tregoi statusin e lartë të grave dhe nënave. Ai gjithashtu ofroi urimet e tij për përvjetorin e lindjes së Imam Humeinit  dhe gjithashtu përvjetorin e Festimeve të Bekuara Dhjetë Ditët e Agimit.

Imam Hamenei iu referua personalitetit të Hazret Zahra-s, rolit të saj të shquar si vajza e dashur e Profetit të Islamit (a.s.) dhe gjithashtu roli i saj si gruaja e Imam Aliut (paqja qoftë mbi të) dhe nëna e katër diejve  të ndritshëm, qe jane trashëgimtarët e trashëgimisë së Profetit të Shenjtë. Ai vazhdoi duke thënë, “Gjatë jetës së saj, ajo u përball me shumë ngritje dhe sprova,  vështirësi unike. Por ajo ishte shembullore në të gjitha fushat, duke përfshirë: të qenit grua dhe nënë, duke rritur fëmijë, duke luftuar për hir të Zotit, duke urdhëruar të mirën dhe duke ndaluar të keqen, duke adhuruar dhe duke i shërbyer Zotit dhe duke treguar sinqeritet. Ajo tregoi se një grua mund të arrijë gradën më të lartë të pagabueshmërisë. "

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik përshkroi Hazrete Zahran, Hazret Ali dhe fëmijët e tyre të dashur si një shembull i përsosur i një familjeje Islame. Ai tha se duke ndjekur shembullin e tyre - ndjenjën e tyre të bashkëpunimit, unanimitetit, sinqeritetit dhe zellit - ne mund ta ndihmojmë komunitetin islamik të arrijë një kulm ".

Shkëlqesia e Tij shtoi, “Ndonjëherë, zemrat shqetësohen për shkak të disa çështjeve. Por ata nuk duhet të mërziten sepse shenjat e sinqeritetit, shpirtit të bashkëpunimit dhe zellit të mirëfilltë të Ehl ul Bejtit mund të shihen lehtësisht në Republikën Islamike. Gjithëpërfshirja e një fryme Basiji, shërbimet e kryera nga martirët në shkencat bërthamore pa ditur askush për këto shërbime, përpjekjet e bëra nga grupet xhihadiste, mijëra forca të reja në fushat kulturore dhe shkencore si dhe skenat e bukura të krijuara nga infermierë dhe mjekë në luftimin e Koronavirusit janë në fakt raste të ndjekjes së të njëjtit udhërrëfyes. "

Udhëheqësi Suprem i Revolucionit Islamik deklaroi se pikëpamja Islame e grave përgatit rrugën për të nxjerrë në pah rolin kryesor të familjes dhe nënës, dhe ai theksoi se bazat më të forta për trajnimin intelektual dhe shpirtëror dhe mjediset më të vërteta të sinqeritetit dhe ngrohtësisëBurimi : IQNA