Demonstrata në Jemen për të denoncuar listën e zezë të SHBA-ve ndaj Ansarullahut

Publikuar në Jan. 30, 2021, 11:15 p.m.

Jemenasit  nga të gjitha shtresat e jetës dolën në rrugë në kryeqytetin Sana’a dhe qytete të tjera të mëdha në Ditën Globale të Veprimit për Jemenin, për të denoncuar përcaktimin terrorist të lëvizjes Ansarullah nga SHBA.

Demonstruesit shprehën mbështetjen e tyre për lëvizjen Ansarullah dhe i bënë thirrje administratës amerikane të kthejë vendimin.

Demonstruesit gjithashtu konfirmuan se lëvizja Ansarullah është një pjesë e pandashme e Jemenit dhe ata janë të vendosur të mbrojnë Jemenin kundër luftës së koalicionit të udhëhequr nga Sauditët.

Më parë, mbi 170 OJQ të Jemenit dënuan përcaktimin terrorist të SHBA të Ansarullahut , sipas Press TV.

Që nga fillimi i vitit 2015, jemenasit kanë vuajtur nga lufta dhe rrethimi i imponuar nga koalicioni i udhëhequr nga Sauditet i mbështetur nga SH.B.A., gjatë së cilës u kryen krime lufte dhe ligji humanitar ndërkombëtar u shkel duke vrarë mijëra gra dhe fëmijë.

Jemenasit thonë se vendimi i SHBA-ve  nuk është kundër një grupi specifik, por përkundrazi kundër një populli  që vuan rëndë nga lufta dhe bllokada e imponuar nga aleatët e Washingtonit në rajon.Burimi : IQNA