Udhëheqësi lavdëron shkencëtarin e ndjerë Iranian, Fakhrizadeh

Publikuar në Jan. 30, 2021, 5:26 p.m.

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik Ajetullah, Seyed Ali Khamenei i dha nderime shkencëtarit të ndjerë Iranian, Muhsen Fakhrizadeh për shpirtin e tij të zellshëm dhe nivelin e lartë të aftësisë në shkencë.

Ajetullah Khamenei të hënën pati një takim me familjen e shkencëtarit bërthamor dhe të mbrojtjes, Fakhrizadeh, i cili u vra në 27 nëntor 2020.

Në mbledhje, Udhëheqësi vlerësoi Fakhrizadeh për fitimin e një rëndësie të madhe shkencore dhe teknike dhe për përpjekjet e tij të palodhshme.

Ajetullah Khamenei gjithashtu vuri në dukje se një nga shenjat e pastërtisë shpirtërore dhe modestisë së dëshmorit ishte se ai është shumë i nderuar në publik dhe se shumë të rinj pendohen që nuk e kanë njohur atë para martirizimit të tij.

Muajin e kaluar, Udhëheqësi i dha 'Medaljen  Nasr (Fitores)' Fakhrizadeh, i cili u vra në një sulm në një qytet të vogël në lindje të Teheranit.

Në një mesazh pas vrasjes, Udhëheqësi u bëri thirrje të gjithë administratorëve përkatës të "hetojnë këtë krim dhe të ndjekin penalisht vendosmërisht autorët e tij dhe komandantët e tij" dhe "të vazhdojnë përpjekjet shkencore dhe teknologjike të dëshmorit në të gjithë sektorët ku ai ishte aktiv".Burimi : Tasnim News Agency