Marokiani më i ri hafiz i Ku’ranit

Publikuar në Jan. 27, 2021, 3:07 a.m.

Yahya Sedki është lexuesi më i ri i Kur’anit në Marok i cili ka regjistruar dhe mësuar hivzin, mësimin përmendesh të gjithë Kuranit.

Sipas casa24, Yahya  kendon Kur’anin Famëlartë me një zë të bukur që e ka bërë atë të njohur që nga fëmijëria e hershme.

Ai ka një stil të ri recitimi duke përzier stile të ndryshme.

Djali i ri ka marrë pjesë në një numër konkursesh ndërkombëtare të Kendimit të Kur’anit.

Hafizi i ri i respekton parimet e Texhvidit  në leximin e tij të Kur'anit  dhe shumë mire, shume bukur i miraton  stilet e kendimen të Kur'anit të shumë lexuesve të famshëm të Kur'anit si al-Minshawi dhe al-Husari.

Ai kendon  ajete Kur’anore në një program televiziv të titulluar "Sawaid Al-Ikha" transmetuar në muajin e shenjtë të Ramazanit çdo vit.

Sedki ka regjistruar kendimet e tij në Kur'an dhe i ka vendosur ato në faqen e tij në Facebook, e cila ka më shumë se 43,000 ndjekës.

Kendimet e Kur'anit të hafizit të ri maroken’ transmetohen gjithashtu në kanalin televiziv satelitor Al-Majd.Burimi : IQNA