Komuniteti Kur'anor i Iranit nderon Imam Humejnin

Publikuar në Jan. 27, 2021, 2:15 a.m.

Anëtarët e Bashkësisë Kur'anore të Iranit do të vizitojnë mauzoleun e Imam Khomeini (r.a.) në Teheranin jugor për të perkujtuar besnikërinë me idealet e themeluesit të ndjerë të Republikës Islamike.

Huxhat ul-Islam Muhammed Reza Shafiei, një zyrtar në kryesinë për mbajtjen e kremtimeve Dhjetë-ditore të Sabahut (Agimit), duke shënuar përvjetorin e fitores së Revolucionit Islamik të vitit 1979, me mjeshtra të Kur’anit, kendues te Kur’anit, hafiz’ te Kur’anit, ekspertë, veteranë të Kur’anit dhe të tjerë aktivistët e Kur’anit do të vizitojnë mauzoleun të martën.

Ai tha se për shkak të kufizimeve të koronavirusit, numri i atyre që marrin pjesë në program do të jetë i kufizuar këtë vit.

Çdo vit, aktivistët e Kur’anit vizitojnë mauzoleun përpara festave Dhjetë-ditore të Faxhrit   për të rinovuar besnikërinë me idealet e themeluesit të ndjerë të Republikës Islamike të Iranit.

Miliona iranianë në të gjithë vendin përkujtonë dhjetë ditë festimesh në shkurt të çdo viti duke shënuar përvjetorin e fitores së revolucionit që i dha fund monarkisë së regjimit Pahlavi të mbështetur nga SHBA në Iran.

Dita e kthimit të Imam Humeinit  në Iran shënon fillimin e Dhjetë Ditëve të Agimit, e cila kulmon me përvjetorin e fitores së Revolucionit Islamik në 11 Shkurt.

Populli iranian rrëzoi regjimin Pahlavi të mbështetur nga SHBA 40 vjet më parë, duke i dhënë fund 2500 viteve të qeverisjes monarkike në vend.

Revolucioni Islamik i drejtuar nga Imam Humeini rahmet pastë vendosi një sistem të ri politik të bazuar në vlerat Islame. dhe demokracinë.Burimi : IQNA