Policia izraelite ja ndalon 6 muaj veprimtares Ra’ida Sa’eid hyrjen në Xhaminë Al-Aksa

Publikuar në Jan. 23, 2021, 2:29 p.m.

Policia izraelite ndalon per gjashtë muaj hyerjen ne Ala-Aksa për aktivisten Ra’ida Sa’eid

Policia Pushtuese Izraelite të hënën i dha aktivistes nga Jerusalemi Ra’ida Sa’eid një urdhër me shkrim që ndalon hyrjen e saj në Xhaminë al- Aqsa për gjashtë muaj.

Jashtë stacionit të policisë në Qytetin e Vjetër, Sa’eid shprehu refuzimin e saj të masës izraelite kundër saj duke shkelur urdhrin.

Një javë më parë, policia arrestoi Ra’ida Sa’eid dhe i dha asaj një urdhër që ndalon hyrjen e saj në Xhaminë Aksa për një javë dhe i kërkoi asaj të vinte përsëri për të marrë një ndalim të ri të hyrjes.

Autoriteti  Pushtues Izraelit në mënyrë sistematike i jep vetes të drejtën për të ndaluar hyrjen e shumë qytetarëve Jerusalemit dhe adhuruesve myslimanë në Xhaminë  al-Aksa për të shprehur në mënyrë paqësore refuzimin e tyre të shkeljeve Izraelite kundër vendit të shenjtë Islamik.Burimi : The PIC