Rouhani: Topi Tani në Gjykatën e Bidenit

Publikuar në Jan. 23, 2021, 2:26 p.m.

Presidenti iranian Hassan Rouhani përshëndeti fundin e jetës politike të Donald Trump që la një trashëgimi të izolimit politik amerikan, duke thënë se topi tani është në fushën e administratës amerikane në hyrje e cila duhet të kompenszojë gabimet e paraardhësit të saj dhe të kthehet në ligji.

Duke folur në një takim kabineti të mërkurën, Rouhani tha se jeta politike e Trumpit  ka përfunduar ndërsa Plani i Përbashkët Gjithëpërfshirës i Veprimit është ende gjallë pavarësisht përpjekjeve nga linjat e ashpra amerikane, regjimi Sionist dhe Arabia Saudite për të shkaterruar marrëveshjen.

Katër vitet e mandatit të Trumpit të mbushura me mizori dhe shkelje të ligjit tani kanë mbaruar, vuri në dukje presidenti, duke shtuar se ekipi i ri i Shtëpisë së Bardhë duhet t'i bindet ligjit, të kthehet në zotimet e tij sipas Rezolutës 2231 të Këshillit të Sigurimit të OKB dhe të përpiqet të kompensojë Masat e Trumpit  gjatë katër viteve të fundit.

“Nëse ata (administrata e re e SHBA) kthehen në ligj, përgjigjja jonë do të jetë pozitive dhe nëse ata vërtetojnë sinqeritet në praktikë përpara ligjit dhe rezolutës për të cilën ata kanë votuar vetë, ne gjithashtu do të kryejmë të gjitha angazhimet tona. ”

Presidenti iranian gjithashtu tha se mosbesimi global ndaj SH.B.A.-së është rezultat i trashëgimisë së izolimit politik të lënë nga Trumpit, e cila do kohë për tu shëruar. Një trashëgimi tjetër e Trumpit  në fund të mandatit të tij të pafavorshëm është polarizimi i shoqërisë amerikane, tha Rouhani, duke shtuar se një "terrorist budalla" ka krijuar një përçarje të tillë në SH.B.A. që Uashingtoni, DC, është kthyer në një kamp ushtarak në Inaugurim Dita Uashingtoni ka qenë në avantazh që nga kryengritja vdekjeprurëse në Kapitol, e cila ka nxitur masa të jashtëzakonshme sigurie përpara inaugurimit të Bidenit. Një zjarr në një kamp të pastrehësh pranë kompleksit të Capitol nxiti një bllokim të hënën gjatë një provë për inaugurimin.Burimi : Tasnim News Agency