IOF rrëmben palestinezin nga shtëpia e tij në Masafer Yatta

Publikuar në Jan. 19, 2021, 10:30 a.m.

Forcat Pushtuese Izraelite (IOF) rrëmbyen të mërkurën në mbrëmje tetë të rinj palestinezë nga lagjja at-Tur në Jerusalemin lindor dhe katër të tjerë nga zona të ndryshme të al-Khalil.

Sipas dëshmitarëve okularë, forcat e policisë izraelite bastisën disa shtëpi në qytetin në-Tur, gjë që provokoi përplasje me të rinjtë vendas.

Tetë të rinj u rrëmbyen nga shtëpitë e tyre gjatë fushatës policore. Ata u identifikuan si Muhamed Akram, Khalil Ata, Ashraf Ghaith, Ibrahim Abul-Hawa, Dawoud Abu Laban, Fadi Hijazi, Adam Sami dhe Mahmoud Abul-Hawa.

Lagja At-Tur është e vendosur në Malin e al-Zeitun (Ullinjve), e cila mbikëqyr Xhaminë Al-Aksa në qytetin e Shenjtë.

Në al-Khalil, IOF rrëmbeu dy adoleshentë të moshës 17 vjeç nga lagja Tel Rumeida në qytetin al-Khalil. Ata u identifikuan si Musaab an-Natsha dhe Said Sidr. IOF rrëmbeu gjithashtu dy të rinj në hyrjen kryesore të qytetit Idhna në perëndim të al-Khalilit. Të rinjtë e ndaluar, Ghassan Bassam dhe Mutaz Mahmoud, u ndaluan ndërsa po bënin punët e tyre në seksionin e ujit të komunës Idhna.Burimi : The PIC