IOF arreston Shejh Aramin në fshatin Ramallah

Publikuar në Jan. 19, 2021, 10:09 a.m.

Forcat Pushtuese Izraelite (IOF) arrestuan të enjten mbrëma Saeed Arami, një palestinez i moshuar, nga shtëpia e tij në Deir Jarir, në verilindje të Ramallah.

Burimet lokale raportuan se IOF bastisi shtëpinë e Aramit, me nofkën Shejh i Malit, dhe ndërhyri me përmbajtjen e saj përpara se ta çonte në një qendër të panjohur ndalimi.

Disa video u publikuan kohët e fundit duke treguar Aramin duke u përballur me ushtarët e IOF për të mbrojtur tokën e tij dhe duke qëndruar para kolonëve për të parandaluar përpjekjet e tyre për ta kapur atë.

Arami kishte folur në intervistat për shtyp disa ditë më parë për kundërshtimin e tij ndaj IOF dhe kolonëve në mbrojtje të tokës së tij, duke thënë, "Unë shkova në vendin e konfrontimeve me të rinjtë në mbrojtje të tokës së familjes time dhe tokave të dy fshatrave të Deir Jarir. ”

IOF dhe kolonët krijuan një post të ri vendbanimesh në këto toka dhe konfiskuan gati 18 mijë dunume të tokave të fshatit në të kaluarën. "Nuk na kishte mbetur asnjë tokë në dritën e konfiskimeve të vazhdueshme, kështu që vendimi im ishte të isha me të rinjtë në konfrontime", shtoi ai.

Ai theksoi se ka punuar si shofer në Ministrinë e Arsimit dhe ka gjashtë djem dhe tre vajza. Në kryengritjen e vitit 1987 (intifada) ai ishte një i ri dhe mori pjesë në aktivitetet e saj.

“Rezistenca ndaj okupimit nuk është e kufizuar në një brez specifik. Secilit i kërkohet të mbrojë tokën e tij / saj, Palestina duhet të mbrohet nga të gjithë ", theksoi Arami.

Për më tepër, IOF arrestoi të premten në sabah një shtetas palestinez të provincës al-Khalil, në Bregun Perëndimor jugor.

Dëshmitari okular deklaroi se IOF sulmoi qytetin Halhoul, në veri të al-Khalil-it dhe arrestoi Tarik Subhi Omran, 32 vjeç, pasi kontrolloi shtëpinë.

Të enjten në mbrëmje, IOF mbylli portën e hekurt në hyrje të qytetit Beit Ummar, në veri të al-Khalil, dhe parandaloi lëvizjen e qytetarëve për qytet dhe jashtë qytetit.Burimi : The PIC