Takimi i fundit i gjeneralit Sulejmani me Nasrallahun

Publikuar në Jan. 19, 2021, 9:43 a.m.

Stacioni televiziv satelitor libanez Al-Manar transmetoi një dokumentar të premten në mbrëmje duke shfaqur takimin e fundit të komandantit të lartë të Iranit gjenerallejtënant Kassem Sulejmani dhe Sekretarit të Lëvizjes së Rezistencës Hezbullah, Sejid Hassan Nasrallah.

Në këtë film, Nasrallah flet për takimin, duke thënë se ai u mbajt në mbrëmjen e 1 janarit 2020. Të dy diskutuan zhvillimet e fundit në rajon.

“Ai ishte i qetë dhe shumë i sigurt. Ai ishte shumë pozitiv. Gjatë takimit, gjeneral Sulejmani ndoqi gjithashtu lutjet me xhemat të udhëhequr nga Nasrallah.

Gjeneral-lejtnant Sulejmani, Komandanti i Forcës Kuds të Trupave të Gardës së Revolucionit Islamik të Iranit (IRGC) dhe shoku i tij i irakiani Abu Mahdi al-Muhandis, nënkryetari i Njësive të Mobilizimit Popullor, u vranë së bashku me shokët e tyre nga një dron terrorist amerikan. Urdher i autorizuar nga Trump pranë Aeroportit Ndërkombëtar të Bagdadit më 3 janar 2020. Vetëm dy ditë pas atentatit, ligjvënësit irakianë miratuan një projekt-ligj, duke kërkuar tërheqjen e të gjitha forcave të huaja ushtarake të drejtuara nga Shtetet e Bashkuara nga vendi.

Të dy komandantët u admiruan nga popullsia myslimane për rolin e tyre në eliminimin e grupit terrorist Daesh (Takfirist) të sponsorizuar nga SHBA në rajon, veçanërisht në Irak dhe Siri.Burimi : IQNA