Përplasjet me IOF në qytetin Hizma pas funeralit të ish-të arrestuarit

Publikuar në Jan. 14, 2021, 9:42 a.m.

Përleshje të dhunshme shpërthyen të martën pasdite midis të rinjve palestinezë dhe ushtarëve izraelitë në qytetin Hizma, Jerusalemi lindor, pas varrimit të dëshmorit Muhamed Salahuddin, 20 vjeç, i cili besohet të ketë vdekur si rezultat i ekspozimit të tij ndaj neglizhencës mjekësore gjatë ndalimit të tij.

Ngjarjet filluan pasi ushtarët ngritën një pengesë rrugore në hyrjen kryesore të qytetit dhe penguan lëvizjen e banorëve lokalë të cilët u kthyen nga varrimi.

Sipas burimeve lokale, Forcat Pushtuese Izraelite (IOF) qëlluan intensivisht gaz lotsjellës dhe granata trullosëse, si dhe plumba gome gjatë përleshjeve me të rinjtë vendas. Një kalimtare femër thuhet se vuajti shumë nga ekspozimi i saj nga  gazi  lotësjellës.

Autoriteti Pushtuese Izraelite liroi dëshmorin Salahuddin disa muaj më parë pasi kanceri u përhap në trupin e tij si rezultat i ekspozimit të tij ndaj neglizhencës së qëllimshme mjekësore nga burgjet, sipas familjes së tij.Burimi : The PIC