Lala Tulpan, një Xhami e Bukur në Bashkurtustanin e Rusisë

Publikuar në Jan. 14, 2021, 9:37 a.m.

Lala Tulpan në Ufa, Republika e Bashkortostanit, është një nga xhamitë më të mëdha të Rusisë me minare binjake të larta 53 metra dhe me një arkitekturë të çuditshme për një vend adhurimi myslimanë.

Ndërtesa mund të  mbajë deri në 1000 besimtarë.  Eshtë ndërtuar midis vit1990 dhe 1998 për një model modernist nga Wakil Davlyatshin.

Në vitin 2001 Presidenti rus, Vladimir Putin zhvilloi një takim me Talgat Tadzhuddin dhe klerikë të tjerë myslimanë në xhami.