Vdekjet e përditshme të Coronavirusit bien në minimumin në Iran

Publikuar në Jan. 13, 2021, 6:23 a.m.

Numri ditor i të vdekurve nga pandemia COVID-19 në Iran ka rënë në nivelin më të ulët në më shumë se shtatë muaj, tha  Ministria e Shëndetësisë.

Duke siguruar statistikat më të fundit për infeksionin e koronavirusit, zëdhënësi i Ministrisë së Shëndetësisë tha të dielën se pandemia ka marrë vetëm 71 jetë gjatë 24 orëve të fundit, fatalitetet më të ulëta që nga fillimi i qershorit 2020.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve nga koronavirusi në Iran qëndron në 56,171, shtoi ajo.

Zëdhënësi gjithashtu vuri në dukje se numri i përgjithshëm i njerëzve të testuar pozitivisht për COVID-19 në vend ka tejkaluar 1,286,000 pas zbulimit të 5,968 rasteve të reja që nga dje.

Gati 1,075,000 pacientë janë shëruar nga infeksioni koronavirusit  deri më tani ose janë lëshuar nga spitalet në të gjithë Iranin, tha zëdhënësi.

Ndër ata që i nënshtrohen trajtimit në qendrat mjekësore aktualisht, 4,664 pacientë me koronavirus kanë kushte kritike shëndetësore për shkak të infeksionit më të rëndë, vuri në dukje Lari.

Ajo gjithashtu vuri në dukje se më shumë se 8.15 milion teste diagnostikuese të koronavirusit janë kryer në Iran deri më tani.

Numri i njerëzve të infektuar me COVID-19 në të gjithë botën ka kaluar 90 milion dhe numri i të vdekurve ka tejkaluar 1.93 milion.Burimi : Tasnim News Agency